Farsang a Fogyatékosok Nappali Intézetében


2018-02-14 08:02:04  | cikk: Babos Petra  | fotó: Vtv Pápa  | 


Farsang a Fogyatékosok Nappali Intézetében főképe
Pápa Város Egyesített Szociális Intézménye Fogyatékosok Nappali Intézete nemrégiben tartotta hagyományos farsangi ünnepségét a Kóter turistaszállóban lévő telephelyén.
Horváth Melinda szakmai vezető kérdésünkre elmondta, minden évben izgatottan várják a farsangi időszakot, mert a farsang a mulatság, vigasság ideje. Ilyenkor a műsorra való felkészüléskor ők is sokat nevetnek, bohóckodnak és megmutathatják mennyi vidámság és huncutság van a közösségben. Jól szórakoznak a próbákon.
-A farsangi műsor összeállításához ebben az évben kellett némi bátorság, valamint két fiú, akiknek ezúttal is köszönjük, hogy elsőként vállalták fel, hogy „Egy szoknya, egy nadrág” címmel ma megcseréljük a férfi-női jelmezeket, szerepeket. Köszönet még a csoportban működő „Mozi klubnak”. Ők szolgáltatták a remek ötletet, hogy a magyar filmgyártás, filmtörténet hőskorának számító időszak filmzenéi adják ehhez a hangulatot. Nem titkolt szándékunk, hogy némi érzéseket, emlékeket idézzünk fel és kedveskedjünk ezzel a szülőknek. Műsorunk első részében örökzöldekkel, filmslágerekkel megidézzük az egykor országszerte népszerű színészeket, akiknek a nevére és filmjeire (akárcsak ma) jegyet váltott az akkori közönség. Kabos Gyula mellett Perczel Zitát, Törzs Jenőt, de biztosan eszünkbe jut még Jávor Pál, Szeleczky Zita, Latabár Kálmán, Csortos és Gózon Gyula, Muráti Lili és Páger Antal neve is - tudtuk meg Horváth Melindától.
A vidám farsangi összeállítást a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-06-28 15:24:06

90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


ajánlott cikk főképe

2020-05-16 10:45:55

A koronavírus személyes történeteit gyűjti össze a Gróf Esterházy Károly Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról