Dalít Picasso követi az Esterházy-kastélyban


2018-02-22 20:19:02  | cikk: HuHa  | 


Dalít Picasso követi az Esterházy-kastélyban főképe
Március 10-én nyílik meg és 11-től látogatható az Esterházy-kastély legújabb időszaki kiállítása, mely Pablo Picasso alkotásait vonultatja fel. A különleges anyag Magyarországon eddig csak egy helyen volt látható, de ott sem így, mint ahogy a pápai főúri épületben fogják bemutatni - közölte mai sajtótájékoztatóján Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője.
Egyelőre még gondos csomagolás rejti a Picasso alkotásokat

A gyűjtemény - ahogy a Dalí kiállítás anyaga is - a nürnbergi Thomas Emmerling műgyűjtő tulajdona, az Esterházy-kastéllyal való együttműködésének ez a következő állomása a nagysikerű Salvador Dalí kiállítás után.
-Picasso a 20. század egyik legsokoldalúbb művésze, közel 50 ezer alkotást tulajdonítanak neki. Ennek a termékeny életpályának egy szeletét mutatjuk be, méghozzá azt a részét, ami kicsit kevésbé ismert: a grafikákat és a könyvillusztrációkat - fogalmazott az ügyvezető. A három teremből álló kiállítótérben több mint 100 alkotást vonultatnak fel és látható lesz a könyvek eredetije is, melyhez a művész készítette az illusztrációkat. De más kuriózumokkal is várja a látogatókat a kiállítás: Picassótól számos találó gondolat maradt meg, ezekből az idézetekből is megismerhetnek néhányat az érdeklődők.
-Picassót sok felvétel örökítette meg alkotás közben, ezt is megtekinthetik a látogatók és bemutatjuk azt is, hogy elkezdődik egy rajz és valami egészen más lesz a végeredmény - mondta el Boros Katalin, hozzátéve, a tárlat bemutatja azokat a nőket, akik hatással voltak a művészre és alkotómunkájára, de Picasso életét, annak néhány különleges epizódját is megismerhetik a kiállítás megtekintői.
A megnyitóra teljesen feketébe öltözve lehet csak belépni - figyelmeztetett az ügyvezető

A megnyitót március 10-én 16 órakor tartják a kastély keleti szárnyában kialakított kiállítói térben, a rendezvény számos meglepetést tartogat a vendégek számára - árulta el az ügyvezető. A tárlatmegnyitó egyik különlegessége az lesz, hogy csak talpig feketébe öltözve léphetnek be a vendégek. Ehhez következetesen ragaszkodik a kastély, az ötlet apropóját pedig az adja, hogy Picasso nagyon szerette a fekete színt, a kiállítás rendezői pedig ezzel a gesztussal kívánnak tisztelegni a művész előtt.
A különleges tárlat március 11-től október 31-ig várja a művészetkedvelő közönséget, az ügyvezető azt ígérte, a kiállítás idején is meglepetésekkel várják a látogatókat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-10 17:51:58

Új tagokat vár soraiba a Pápa Városi Polgárőrség


ajánlott cikk főképe

2018-06-09 07:31:59

40 éves a Fáy lakótelepi óvoda


ajánlott cikk főképe

2018-08-31 14:22:51

Utolsó nap a piacon


ajánlott cikk főképe

2018-05-12 17:21:21

Beszámolók, projektek a képviselő-testület előtt