Holdújévi közös edzés


2018-02-23 09:05:20  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Holdújévi közös edzés főképe
Kínában és Kelet-Ázsiában minden év februárjában búcsúztatják az óévet és köszöntik az új esztendőt. Ez náluk az egyik legnagyobb ünnep, amit látványos utcai karneválokkal és családi összejövetelekkel tarkítva tartanak meg holdújévkor.
A távol-keleti országok egy részében nem a világ sok helyén elfogadott Gergely-naptárt használják. Számukra tehát nem január 1-jével kezdődik az új esztendő, hanem egy bonyolult számítás alapján a mi naptárunk szerinti február 4-hez legközelebbi újhold napján, ami idén február 19-ére esett. Városunkban a Hét Csillag Egyesület több mint húsz éve gyakorolja a kínai eredetű hét csillag sáska kung-fu stílust, tagjai régóta minden esztendőben közösen ünneplik a holdújévet is.
- Az újévhez mindig új - a kínai horoszkópból ismerhető - állatövi jegy is tartozik, idén a kutya évébe léptünk - mondta Pintér Péter, az egyesület vezetője. - Harcművészeti iskola révén az ünnep kapcsán közös edzést tartottunk az összes csoportunknak, mely során a hagyományokhoz híven mindenki megmérettethette magát barátságos kihívásokkal. A küzdelmekben lehetőség volt gyakorló fegyverek (szablya, bot, kés, vívó lándzsa) illetve nagykesztyű (sanda szabályrendszerben) használatára.
Pintér Péter a kutya évével kapcsolatban azt mondta, a kínai asztrológia szerint nem lesz könnyű évünk, sok munkát, tennivalót és változást hoz az új esztendő, a szerencse pedig azok mellé fog állni, akik összekovácsolják a közösséget. Az iskola vezetője hozzátette, március 8-11. között Budapesten rendezik a Shaolin Európa-bajnokságot, melyen az egyesületet és Pápát a serdülők között Sánta Mátyás személyben egy versenyző képviseli majd.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-28 15:44:22

Sok az elmaradt meccs a kispályás bajnokságban


ajánlott cikk főképe

2018-07-30 17:53:55

Szerdán szurkolói ankét


ajánlott cikk főképe

2018-09-15 17:10:09

A helyzetek megvoltak, csak a gól hiányzott


ajánlott cikk főképe

2018-06-18 14:42:34

Elekthermax családi nap