Regionális népdaléneklési verseny az Allegro napok keretében


2010-05-10 22:13:12  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Regionális népdaléneklési verseny az Allegro napok keretében főképe
Az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 10 éves évfordulója alkalmából regionális népdaléneklési versenyt hirdetett, melyre 27 tanuló nevezett, s melyet a Pedagógus Művelődési Házban tartottak ma délután, az egész hetes programsorozatot nyitó kiállítás megnyitója után. A versenyzők három korcsoportban indulhattak: alsó- és felső tagozatosok, valamint a középiskolás korosztály diákjai. A megmérettetés két részből állt: előbb egy szabadon választott népdalt adtak elő a zsűri előtt, majd egy kötelező Bakonyi népdalt énekeltek el a diákok. Ez utóbbit szűkebb hazánk hagyományainak ápolásáért választották a szervezők. A műsorszámokat háromtagú zsűri értékelte, Kovács Gyöngyi énektanár, a zsűri elnöke, Bakó Ildikó tojásfestő, népi iparművész és Szili Gabriella, az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója. A verseny végén minden résztvevő elismeréssel térhetett haza, az első három helyezett pedig ajándékot kapott
- Holnap délutánra zongoraversenyt, majd szerdára regionális klarinét versenyt, csütörtökre pedig a fúvós versenyt szerveztük – ismertette az ünnepi hét további programjait az igazgatónő. A jubileumi programsorozat szombat este gálaműsorral zárul, melyet a pápai Petőfi Sándor Gimnázium aulájában rendeznek meg.

Eredmények:

I. korcsoport:
1. Szücs Boglárka (Várpalota)
2. Schlecht Benedek (Allegro AMI - Bakonyjákó)
3. Fülöp Diána (Pápakovácsi Ált. Isk.)

II. korcsoport:
1. Mező Zsófia (Allegro AMI Pápa )
2. Balikó Fanni (Allegro Nemesgörzsöny)
3. Baboth Adelin (Türr Gimn. Pápa)

III. korcsoport:
1. Kántor Roxána (Allegro Nemesgörzsöny)
2. Tóth Anna (Pápai Gazdasági Szakképző Isk. Pápa)
3. Vadász-Ember Diána (Acsády Ignác Szakképző Isk. Pápa)


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet