Idén is megszervezi a szépkiejtési versenyt a PNNÖ


2018-02-26 17:20:43  | cikk: Babos Petra  | 


Idén is megszervezi a szépkiejtési versenyt a PNNÖ főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. A testület módosította a Szervezeti és Működési Szabályzatukat, melyre azért volt szükség, mert 16 helyett 32 órára áll rendelkezésükre a nemzetiségi tárgyaló.
Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, idén is megrendezik március 28-án a Munkácsy-iskolában a német szépkiejtési versenyt, melyre minden általános és középiskolát meghívnak. A szervezési munkák gőzerővel folynak. Reményeik szerint sok nevezés érkezik a hagyományos megmérettetésre.
Ezt követően tárgyaltak a 2018.évi országgyűlési választásra való felkészülésükről. Mint mondta az elnök, a négy évvel ezelőtti választásokon a németek szószólója lett Ritter Imre. Most úgy gondolták, hogy ne szószólója, hanem parlamenti képviselője legyen a magyarországi németeknek, ezért fontos feladatuk, hogy megtalálják azokat az embereket a településeken, akik a nemzetiség életével szimpatizálnak, s a nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. Kérik, hogy regisztráljanak a választásokra, s szavazzanak a nemzetiségi képviselő-jelöltre.
-Mi igyekszünk megkeresni a pápai német nemzetiségűeket, illetve azokat, akik német nemzetiségűnek vallják magukat. Regisztrálni március 23-ig lehet. Mi szívesen segítünk mindenkinek a kitöltésben. Reméljük, a választás sikeres lesz, s lesz parlamenti képviselőnk is, aki tudná képviselni az érdekeinket - mondta az elnök.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!