Országos idegennyelvi verseny a Türrben


2018-03-03 19:07:41  | cikk: Babos Petra  | 


Országos idegennyelvi verseny a Türrben főképe
Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium az országos német és angol idegen nyelvi versenyét az Arany János Tehetséggondozó Programban (AJTP) résztvevő középiskolás diákoknak a hétvégén. A verseny idén is nagy népszerűségnek örvendett, 19 iskolából 58 diák érkezett az ország minden pontjáról Pápára, hogy összemérje idegen nyelvi tudását a péntek-szombati rendezvényen. A diákok megmérettetésén túl további célja a vetélkedőnek, hogy az ország különböző részén élő diákoknak és tanáraiknak lehetőségük nyíljon egymással találkozni és tapasztalatokat cserélni. A versenyt az iskola igazgatóhelyettese, Molnár Lajosné nyitotta meg.
-A diákok egy 90 perces írásbeli feladatsort oldottak meg, melyben lexikai, írott szövegértési és nyelvtani tesztet kellett kitölteniük. A feladatsort a türrös nyelvi munkaközösség állította össze és ők is javították ki. A legjobb 15-15 diák szóban is számot adott nyelvtudásáról a kéttagú zsűri előtt az előre kiadott tízféle társalgási téma valamelyikéből, amely hasonló a nyelvvizsgához. A legjobbak értékes nyereményekben részesültek - mondta Csortos Melinda, az idegennyelvi munkaközösség vezetője.
Varga Virág Zalaegerszegről érkezett négy társával. A 11. osztályos diáklány angolból szeretne nyáron nyelvvizsgázni, ezért egy kiváló lehetőségnek tartotta a versenyt, ami egyben egy főpróba is volt számára. Virág sokat olvas angolul, szerinte jó érzés, hogy beszéli ezt a nyelvet. A diáklány sokat készült a megmérettetésre, mind az írásbelire, mind a szóbelire.
A versennyel egyidejűleg tartották az AJTP-s angol munkaközösség konferenciáját is.
Péntek este mind a gyerekek, mind a felnőtt kísérőik az iskola kulturális bemutatóján is részt vehettek. A diákok pozitív élményekkel gazdagodva térhettek haza a két napos rendezvény után.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem


ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:38:06

Új járda épül a Szent István út egy szakaszán


ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:15:26

Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 18:56:57

Újabb tajvani cég keresi a kapcsolatot városunkkal