Vajda Péter Emlékplaketteket adott át a városbarát egylet


2018-03-08 08:06:01  | cikk: Babos Petra  | 


Vajda Péter Emlékplaketteket adott át a városbarát egylet főképe
Az „Elsősorban pápai”-Városbarát Egylet az idei 210. Vajda Péter - évforduló, valamint az 1848-as forradalom kitörésének 170. évfordulója tiszteletére Vajda Péter-emlékplakettet készíttetett, melyet március idusához közelítve adtak át az arra érdemeseknek. Vajda Péter Emlékezetének Ápolásáért és Fenntartásáért „Elsősorban pápai”-Városbarát Egylet Vajda Péter Emlékplakettjét adományozta a Pápa mellett 210 esztendeje született nagy magyar költő, 1848 szellemi előfutára leszármazottainak: Árvainé Nagy Zsuzsannának és Kovács Attilánénak, valamint Varga Rita vanyolai polgármesternek.
Az „Elsősorban pápai”-Városbarát Egylet Vajda-emlékplakettjét kapta Váminé Molnár Emma pápai könyvtáros - sokak kedves Emi nénije - is, aki a Vajda Péter-féle szellemiség jegyében hosszú évtizedek óta odaadóan tevékenykedett-tevékenykedik a pápai és Pápa környéki honismereti munka területén. Az EpVE önkéntesei így szeretnék elismerni a hamarosan nyugállományba vonuló, sokak által tisztelt-szeretett helyi könyvtáros asszony érdemeit.
-Fontos kiemelni, hogy éppen 10 esztendeje került felavatásra az az újabb, nagyméretű emléktábla a Vajda lakótelep 11-es számú épületén, amely Pápán a legméltóbban emlékeztet Vajda Péter jelentőségére, s amely alá idén, január 19-én, a vanyolai emlékünnepséget megelőzően koszorút kötöttünk. Az éppen 10 éve, 2008-ban felállított emlékjelet dr. Áldozó Tamás polgármester (akkori pápai alpolgármester), a Vajda Péter lakótelepi városrész képviselője kezdeményezte, s dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel (akkori pápai polgármesterrel) leplezték le. S ez a tábla tényleg szépen megfogalmazva foglalja össze, - emlékezteti az ott élőket és az arrafelé járókat, hogy ki is volt valójában ez a nagy magyar ember, akinek a nevét immár több évtizede viseli ez a lakótelepünk - mondta Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő, városi képviselő. 
Az összejövetel végén közösen elfogyasztották az EpVE logójával ellátott, piros-kék színű, Pápa feliratú szív-formát mintázó tortát, köszöntve ezzel az egylet hölgy önkénteseit a nőnap alkalmából.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!