Szombaton nyílik a Picasso kiállítás


2018-03-08 23:14:06  | cikk: HuHa  | 


Szombaton nyílik a Picasso kiállítás főképe
Mint arról már korábban hírt adtunk, idén újabb képzőművészeti különlegességgel lepi meg látogatóit az Esterházy-kastély, Dalí után Pablo Picasso alkotásaiból áll az időszaki kiállítás. A közönség elé tárt gyűjtemény Thomas Emmerling műgyűjtő tulajdona, aki Dalít is városunkba varázsolta.
Az utolsó simításokat végzik a szombaton nyíló kiállításon

A különleges tárlat megnyitóját szombaton tartják, a kiállítás berendezésének utolsó munkamozzanatait végezték ma a rendezők. Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője megerősítette, valóban kész közeli állapotban van a tárlat, a képek már a falon vannak, még azokat a plusz kiállítási elemeket kell elhelyezniük a kastély munkatársainak, amikkel tökéletessé és élményszerűvé teszik a művész alkotásainak bemutatását.
-Picasso életét gazdagították azok a hölgyek, akik körülvették, inspirálták művészetében, de nem volt könnyű életük mellette. Viszont mindannyiuknak olyan érdekes volt a sorsa, hogy mindenképpen szerettük volna őket bemutatni. Picassót, a 20. század kiemelkedő művészét többször megörökítették alkotás közben, ezekkel a felvételekkel azt is megmutatjuk látogatóinknak, hogy hogyan dolgozott - adott ízelítőt az alkotásokat kiegészítő kiállítási elemekből az ügyvezető. A tárlaton - a Dalí kiállításhoz hasonlóan - a művész több találó gondolatát is megjelenítik három nyelven és Picasso életrajzával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A kiállítás különlegességei közé tartoznak azoknak a könyveknek az eredeti példányai is, amelyekhez a művész készítette az illusztrációkat.
Néhány eredeti könyv is része a gyűjteménynek

A kiállításon Picasso talán kevésbé ismert munkái, grafikái és könyvillusztrációi lesznek láthatók, 124 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők az impozáns környezetben. A gyűjtemény tulajdonosa, Thomas Emmerling szerint Picassónak kiváló helye van az Esterházy-kastély falain.
-Mindenképpen illik Picasso e falak közé, tavaly közel 25 ezer belépőt váltottak ebbe a kastélyba és a belépők nagy része a Dalí kiállítást is megtekintette, így természetes, hogy a 20. század nagy hercegének, Picassónak az anyagát is elhoztam.
A műgyűjtőtől megtudtuk, a több mint 100 darabból álló kiállítási anyagot sorozatonként egyben vásárolta meg, hiszen csak így érdemes bemutatni őket, így lehet jobban megismerni Picassót, a művészt és az embert.
Thomas Emmerling műgyűjtő Dalí után örömmel hozta el a Picasso anyagot is

Boros Katalin hozzátette, a kiállítás megnyitóját szombaton, 10-én 16 órakor tartják és éppúgy, mint a múlt évi időszaki kiállításon, most is meglepetésekkel készülnek a vendégek számára.
-Egy spanyol édességgel és vörösborral várjuk a látogatókat, és egy meglepetés produkcióval is készülünk a megnyitóra. A kérésünk az, hogy akik ezen az eseményen szeretnének részt venni, azok talpig feketébe öltözve érkezzenek a megnyitóra, hiszen csak ők tudnak részt venni ezen a programon.
A kiállítás vasárnaptól fogadja az érdeklődőket, a rendező azt ígéri, hogy az október végéig látogatható tárlat vendégeit is meglepetés várja majd.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-10 00:27:38

Emlékezzünk! - Mártír istentisztelet a zsinagógában


ajánlott cikk főképe

2018-08-15 22:30:31

A zsidó gasztronómia sajátosságairól


ajánlott cikk főképe

2018-10-16 21:53:21

Pápai filmsztár a moziban


ajánlott cikk főképe

2018-08-26 17:37:50

A misszió a tábori lelkész igazi kihívása - Szabó Ferenc előadása