Nyert a közlekedésfejlesztési pályázat is a TOP második körében


2018-03-09 23:21:01  | cikk: HuHa  | 


Nyert a közlekedésfejlesztési pályázat is a TOP második körében főképe
Újabb nyertes pályázatról érkezett meg a támogatói döntés a Városházára tegnap. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott nyolc pályázat közül eddig háromnak érkezett meg az értesítése - valamennyi nyert - most pedig még egy fejlesztési terv sikeréről számolhatott be Áldozó Tamás polgármester.
Ez a 15. nyertes pályázata a városnak a TOP keretében

A ma délutáni sajtótájékoztatón a városvezető felidézte, ennek a pályázatnak az eredményéről már tudott, hiszen a Veszprém Megyei Önkormányzat tagjaként részt vett a döntésben, azonban a támogatói értesítés megérkezése előtt nem tárhatta a nyilvánosság elé az eredményt.
-A választási kampány eseményei sok mindent elhomályosítanak, de az élet nem áll meg, az önkormányzat dolgozik, és főleg akkor tud dolgozni, ha a lehetőségei a munkavégzésre megvannak. Most ismét bővültek a lehetőségeink, ismét több eszközünk lett arra, hogy a várost építsük - fogalmazott.

Az újabb nyertes pályázat a helyi közlekedési infrastruktúra fejlesztését célozza, a pozitív bírálat eredményeképpen 410 millió forintot nyert a város.
-A nyertes pályázat műszaki tartalmát három, jól elkülöníthető beavatkozási területre bonthatjuk: ebből kettő kerékpárút-fejlesztést jelent, egy pedig egy körforgalom megépítését - tájékoztatott.
A kerékpárút-fejlesztések egyike a Csókától az Igalig tartó, a Veszprémi és Külső-Veszprémi úttal párhuzamosan futó meglévő kerékpárút újjáépítését jelenti, a másik pedig a Várkert úttól kezdődően a Vajda Péter lakótelepig, ott a postáig tartó szakasz megépítését tartalmazza.
-A harmadik eleme a projektnek egy körforgalom megépítése a Szabó Dezső-Táncsics-Acsády- Vak Bottyán út kereszteződésében. Ott egy veszélyes kereszteződést tudunk ezzel a beavatkozással megszűntetni.
Áldozó Tamás emlékeztetett, a Szabó Dezső utca újjáépítése szintén TOP-os forrásból történik meg, hiszen a második körben benyújtott iparterületek fejlesztésére vonatkozó pályázat erre lehetőséget ad, így az az út ebbe a körforgalomba fut majd bele.
A pályázati dokumentációban térképen mutatták be az új körforgalom helyét

A polgármester kiemelte, a TOP első körében benyújtott közlekedésfejlesztési pályázat is nyert, abban 500 millió forintot kapott a város, a mostani sikeres pályázattal együtt tehát 910 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére közlekedési, közlekedésbiztonsági beruházásokra. De ezeken túl más TOP-os projektek is tartalmaznak közlekedési infrastruktúra-fejlesztési elemeket.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-23 20:42:04

Lantzene a Ferences templomban


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 22:40:33

"Én elsősorban református lelkész vagyok" - Kávéházi beszélgetés Köntös Lászlóval


ajánlott cikk főképe

2018-11-16 13:56:30

Grőber Attila: Ha ez így megy tovább, a város velünk adósodik el


ajánlott cikk főképe

2018-10-10 07:43:26

Az Erkel Színházban szerepeltek az erkelesek


PÁPA időjárás