Megtisztították a Turult is | Pápa Ma

Megtisztították a Turult is


2018-03-10 11:38:51  | cikk: HuHa  | A Március 15. téren álló Petőfi és Jókai mellszobrok után a Turul szobor és az alatta lévő dombormű is megszépült a köztéri emlékművek helyreállításának sorában. A Városgondnokság által elvégeztetett munkák idei első eleme volt ez, a következő időszakban a Fő téri korsós lány szobrát is megtisztítják majd a vízkőtől. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója érdeklődésünkre elmondta, a cél az volt, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának városi ünnepségére megszépüljenek a Március 15. tér szobrai.
Nem lehetett levenni a helyéről a tisztításra és patinázásra váró szobrot 

A munkával megbízott szakember eredetileg szerette volna leemelni a turult a talapzatról és úgy elvégezni a tisztítást és patinázást, azonban a szobor rögzítése ezt nem engedte. Így tegnap a helyszínen, daruskocsiból végezte el a munkát. A talapzaton látható dombormű tartóelemei viszont sérültek voltak, javításra szorultak, ezért azt leszerelték és elszállították a térről.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-04-12 15:34:16

Platánfa ültetés a Kisligetben


2018-06-12 17:03:06

A Bőröndmúzeum a Gyurátz Gondolkodó Körben járt


2018-03-21 17:47:51

Idén is sok érdeklődőt vonzott az erkeles nyílt nap


2018-04-04 21:38:33

Arany, az Ember - előadás a Rákóczi Szövetségben