Újabb szakaszt vontak munka alá a Jókai utcán | Pápa Ma

Újabb szakaszt vontak munka alá a Jókai utcán


2018-03-10 12:10:34  | cikk: HuHa  | Az elmúlt napoktól ismét lehetővé tette az időjárás az útfelújítás folytatását a Jókai utcán. A projekt kivitelezése néhány héttel ezelőtt a Szalmavári utca és a Csóka körforgalom közötti szakaszon kezdődött meg, itt félpályán felbontották a burkolatot és megkezdték az új csapadékvíz-csatorna kiépítéséhez szükséges munkákat, mostanra a helyszínre szállították a csöveket is. A járdák burkolatának bontása is megkezdődött már, hiszen a csapadékvíz elvezetők bekötése az új járda alatt történik majd, és a fák kivágását is elvégezték. Az építők 170 méteres szakaszt vettek munka alá, az érintett szakaszon félpályán közlekedhetnek a gépjárművek, a kapubejárók azonban még használhatók.
Molnár István városfejlsztési osztályvezető, Unger Tamás alpolgármester és Bakó István, a városgondnokság igazgatója az építkezésen

A munkálatok folytatásában az utca további részén is megkezdődött a kivitelezés, a Csókától a belváros felé haladva 250 méter hosszan dolgoznak az építők. Unger Tamás alpolgármester arról tájékoztatott, hogy az új munkaterületen a csapadékvíz-elvezető csatorna nyomvonalát bontják fel, a fővezeték helyén kívül azonban a házakhoz tartozó bekötések helyét is kibontják az úttesttel merőlegesen. A bontást és az új cső beépítését követően saját anyaggal töltik vissza az érintett területeket.
-Ezen a szakaszon marad a kétirányú, párhuzamos közlekedés, hiszen egyelőre csak nyomvonalas bontás történik - tájékoztatott az alpolgármester. Természetesen a munkálatok akadályozzák a forgalmat, ezért továbbra is javasolt más útvonalon közlekedni.
A jövő héten a járdabontás is folytatódik a Szalmavári utca és a Csóka között, a kivágott fák helye felszabadult, így ott is tudnak dolgozni a kivitelezők. A gyalogosokat arra kérik, hogy az utca kórház felőli oldalát használják a balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében.
Újabb 250 méteres szakaszon dolgoznak az építők a Csóka és a Szalmavári utca között

Szintén a jövő heti munkálatok között szerepel a Szalmavári utca felső szakaszának bontása, hiszen a Jókai utcán keletkező csapadékvizek egy részét arra vezetik el az Ady sétány alatt futó gyűjtővezetékbe. A csomópont kiépítése miatt jövő héten néhány napra teljes szélességben lezárják a Szalmavári utca felső szakaszát, így az a Beke utcától zsákutcaként funkcionál. Ez azt jelenti, hogy az építés ideje alatt nem lehet a Szalmaváriról a Jókaira kihajtani és a Jókai utcáról sem lehet behajtani a Szalmavári utcára - tudtuk meg Molnár Istvántól, a városfejlesztési osztály vezetőjétől.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!