250 diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt a Petőfi-szobornál


2018-03-14 12:14:35  | cikk: Babos Petra  | 


250 diák szavalta együtt a Nemzeti Dalt a Petőfi-szobornál főképe
Idén ünnepeljük az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját. Ennek tiszteletére egy flashmob-bot hívtak életre a pápai diákok körében, ahol a Nemzeti Dalt szavalták el közösen az Esterházy-kastély előtt, a Petőfi-szobornál.
Lampért Gábor szervezőtől megtudtuk, a villámcsődületen 250 tanuló vett részt, főleg az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Munkácsy Mihály Általános Iskolából, a Pápai Weöres Sándor Általános Iskolából, valamint a Petőfi Sándor Gimnáziumból.
-Az esemény célja a közös versmondás örömének megélésén túl az irodalom szépségének bemutatása. A villámcsődülettel az egykori híres nyomdász, Heckanast Gusztáv halálának 140. évfordulójára is kívántunk emlékezni - mondta a szervező.
A diákok rendkívül örültek a kezdeményezésnek, s lelkesen szavalták együtt a verset.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-30 15:55:13

Jó hangulatban telt a közgázos nyitótábor


ajánlott cikk főképe

2018-04-24 22:34:15

Vidám hangulatú tavaszi játszóház az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2018-08-08 16:22:25

Közlemény forgalomkorlátozásról


ajánlott cikk főképe

2018-06-19 22:08:04

A természet szeretete - Ősi Kovács Imre festménykiállítása