Pro Publico-díjat kapott Tódor Margit


2018-03-15 17:25:49  | cikk: Babos Petra  | 


Pro Publico-díjat kapott Tódor Margit főképe
Áldozó Tamás polgármester Pro Publico-díjat adott át Tódor Margitnak, a Petőfi Sándor Gimnázium nyugalmazott magyartanárának az elkötelezett, generációk látásmódját alakító, több évtizedes pedagógiai tevékenysége elismeréseként az iskola 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepélyén, a pedagógus egykori munkahelyén.
Tódor Margit, vagy, ahogy mindenki ismeri Dóra néni, Brassóban született, de a sors úgy hozta, hogy Pápára került, a Petőfi Gimnáziumba. Már gyermekkorában tudta, hogy tanítónő szeretne lenni, hiszen mindig tanította a körülötte lévő gyerekeket. Mint mondta, a gimnazista évei alatt döntött úgy, hogy mégsem tanító lesz, hanem középiskolai tanár. A legbüszkébb arra, hogy a versek szeretetét a tanítványainak is át tudta adni. Neki a mai napig a mindene az olvasás, hiszen rajong a könyvekért.
A polgármester elmondta, neki is Dóra néni volt a magyartanára, s valószínű az ő hatására lett magyartanár.
-Dóra néni ezt a kitüntetést nemcsak azok miatt a petőfisek kapja, akik itt az ünnepségen is közöttünk vannak, hanem azok miatt is, akik most nincsenek itt, hanem a körülöttünk lévő tablókról követik figyelemmel ezt az ünnepélyt, és tudva erről a kitüntetésről a közösségi médián keresztül kívánnak Dóra néninek jó egészséget és gratulálnak - mondta a polgármester, és azt kívánta a jelenlévő diákoknak, hogy sok év múlva is tudják majd köszönteni egykori tanáraikat.
A kitüntetés átvétele után Dóra néni meghatottan mondott köszönetet mindenkinek, aki támogatta, majd az egykori pályatársai, tanítványai gratuláltak a köztiszteletben álló, mindig mosolygós tanárnőnek.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-29 11:32:23

Módosították a költségvetést a nemzetiségi önkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2018-09-21 09:18:56

Nyílt nap a Magyar Közútnál


ajánlott cikk főképe

2018-08-26 17:37:50

A misszió a tábori lelkész igazi kihívása - Szabó Ferenc előadása


ajánlott cikk főképe

2018-06-13 08:16:10

Gyereknap a Gyurátzban