'48-as városvezetők, képviselők sírjait keresték fel


2018-03-15 17:31:43  | cikk: Babos Petra  | 


'48-as városvezetők, képviselők sírjait keresték fel főképe
A pápai temetőkben nyugvó 48-as városvezetők, képviselők sírjait kereste fel az Elsősorban Pápai-Városbarát Egylet és Áldozó Tamás polgármester az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.
Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő, képviselő elmondta, rendkívül fontosnak érezték Áldozó Tamással, hogy egy szál virággal, mécsessel, s egy nemzeti színű zászlóval eljöjjenek az idei, kerek évfordulós nemzeti ünnepnapon a pápai temetőkertekbe, hogy az egykori '48-asként küzdött városvezetők és önkormányzati képviselők nyugvóhelyeinél tisztelegve, meghajtsák fejüket emlékük előtt, s ezzel is felhívják a figyelmet ezen személyiségek síremlékeinek védelmére, további gondozására.
A pápai Alsóvárosi-köztemetőben Osváld Dániel nemzetőr, volt pápai polgármester, Baráth Ferenc honvéd százados, egykori pápai képviselő, Kis Gábor nemzetőr, egykori pápai képviselő, Szilágyi József honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő, Tóth Dániel honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő sírját, míg a Kálvária-temetőben Woyta József nemzetőr alhadnagy, volt pápai polgármester, Martonfalvay Elek nemzetőr alhadnagy, volt pápai alpolgármester, Nagy Boldizsár nemzetőr, honvéd hadnagy, volt pápai főjegyző, Hanauer Jenő honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő sírját keresték fel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-18 21:45:29

Veszprém megyei közművelődési szakmai nap


ajánlott cikk főképe

2018-08-29 21:48:19

Az improvizáció és a perspektívák


ajánlott cikk főképe

2018-11-27 22:12:15

"...szolgáljatok néki hűségesen..."


ajánlott cikk főképe

2018-12-03 19:12:58

Játékos feladatok a fogyatékos emberek világnapján