Nemzetiszín játszóház a Kékfestő Múzeumban


2018-03-15 18:27:06  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Nemzetiszín játszóház a Kékfestő Múzeumban főképe
Pápa Város Önkormányzatának március 15-ei ünnepi megemlékezéséhez kapcsolódva ismét 48-as játszóházzal várta a családokat a kékfestő Múzeum ma délelőtt. A gyermekek és kísérőik piros-fehér-zöld tulipánt készítettek papírból, az egészen aprócskákra pedig színező várt. Vonnák Andrea múzeumpedagógus érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy a kicsik életkorának megfelelő kézműves tevékenység segítségével ismertessék meg őket nemzeti jelképeinkkel, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc motívumaival.Vonnák Andrea múzeumpedagógus (jobbra) is segített a tulipánok elkészítésében

-Szeretnénk, ha minél fiatalabb korban befogadóvá váljanak a gyerekek ünnepeinkkel, nemzeti hagyományainkkal, hőseinkkel kapcsolatban. A kicsik lelkesen vesznek részt programjainkon és örülünk, hogy a szülők is bekapcsolódnak a tevékenységbe, bár nekik a múzeum kiállításait ajánljuk ezen a napon is, hiszen nemzeti ünnepünkön ingyenesen látogatható a múzeum.
Stenger Boglárka és testvére az ünnepi játszóházban

Stenger Boglárka testvérével és anyukájával érkezett a múzeumba és több tulipánt is készített. Mint mesélte, nem volt nehéz feladat, piros, fehér és zöld papírra meg kellett rajzolni a sablon, aztán kivágni és összeragasztani, végül pedig hurkapálcika szárat illeszteni hozzá. A 9 éves kislánytól megtudtuk, az iskolában is beszélgettek az ünnepről, ismerte a forradalom és szabadságharc legfőbb alakjait és a történelmi eseményeket.

A mai ünnep napján a Jókai emlékév tiszteletére a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeiben közelmúltban megnyitott A mi Jókaink című kiállítás is ingyenesen volt látogatható.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: múzeum
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-05-19 22:37:41

Május utolsó szombatján Régészet Napja


ajánlott cikk főképe

2018-05-29 22:37:19

Az Esterházyak fraknói ifjabb ága - könyvbemutató


ajánlott cikk főképe

2018-05-27 08:45:17

Isten közelsége Rembrandt rézkarcain


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 21:20:41

Múzeumok a pedagógusokért - Pápán is