Prevenciós délelőtt Pápasalamonban


2018-03-19 09:04:55  | cikk:  | 


Prevenciós délelőtt Pápasalamonban főképe

A pápai rendőrök bűnmegelőzési lakossági fórumra hívták a Pápasalamonban élőket, majd kerékpárokat ellenőriztek és időseket kerestek fel otthonukban.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 14-én délelőtt a pápasalamoni Kultúrházban tartottak bűnmegelőzési lakossági fórumot. A rendőrök a betörések, a besurranások és az alkalmi lopások megelőzési lehetőségeit ismertették, majd a résztvevők számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített „Biztonságos az otthonod?” című prevenciós kiadványt, amely a „HázŐrző” alkalmazást ismerteti. Az alkalmazás okostelefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését. Az eredmény megmutatja a gyenge pontokat és tanácsokat ad a biztonság növelése érdekében. Végezetül a megjelentek a 112-es ingyenes segélyhívószám rendeltetésszerű használatáról is tájékoztatást kaptak.

A fórumot követően a kerékpárral érkezők járműveit ellenőrizték a rendőrök, amelynek során felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, majd láthatósági mellényt és kerékpárcsengőt adtak ajándékba.

A délelőtt végén a helyi önkormányzat munkatársának kíséretében egyedül élő időseket kerestek fel otthonukban a rendőrök, akik számára személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adtak át.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

Két illegálisan Magyarországon tartózkodó férfit fogtak el a pápai rendőrök a helyi autóbusz-állomáson.

A Pápai Rendőrkapitányság két munkatársa - Szabó Péter rendőr törzszászlós és Kovács Miklós rendőr zászlós - 2018. november 11-én 22 óra 50 perckor a helyi autóbusz-állomáson...

2018-11-12 11:57:40

Illegális migránsokat állítottak elő Pápán


Az elmúlt héten - 2018. július 16. és 2018. július 22. között - a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén kilenc közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök. Hét esemény Pápán, a további kettő lakott területen kívül következett be. A balesetekben egy gépkocsi...

2018-07-23 19:07:55

Kilenc baleset, köztük egy halálos az elmúlt héten


ajánlott cikk főképe

2018-08-28 15:08:37

Négy baleset az elmúlt héten


A Veszprém megyei rendőrök a polgárőrökkel és a közterület felügyeletek munkatársaival együttműködve segítik a biztonságos közlekedést a temetők környékén, valamint közös járőrszolgálatot látnak el a jogsértések megelőzése érdekében.

A korábbi évekhez hasonlóan mindenszentek...

2018-10-26 11:11:32

Biztonságban mindenszentek és halottak napján