Tisztes helytállás az Európa-bajnokságon


2018-03-19 14:11:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tisztes helytállás az Európa-bajnokságon főképe
Március 8-11. között a budapesti MOM Sportközpont adott otthont a Shaolin Kung-fu Európa-bajnokságnak, melyen 17 ország közel 300 versenyzője vett részt. A nemzetközi szövetség először ítélte Magyarországnak a szervezés jogát, talán ennek is köszönhető, hogy a legnagyobb, 80 fős csapattal a magyarok szerepeltek. A harcművészek formagyakorlatban valamint light contactban versenyeztek, előbbiben öt- (gyermek, serdülő, ifjúsági, felnőtt, szenior), míg utóbbiban három korcsoportban (serdülő, ifjúsági, felnőtt). A magyar válogatottban Sánta Mátyás személyében egy pápai harcosnak is szoríthattunk, aki az 56 kilogrammos ifjúsági kategóriában igyekezett maradandót alkotni.
- Már maga a tény, hogy hosszú évek után iskolánk ismét válogatott versenyzőt tudott delegálni a legjobbak közé, az is nagy teljesítmény - mondta Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke. - Bár a felkészülés eredményes volt és Matyi sokat fejlődött a mögöttünk hagyott hónapok során, sajnos nem úgy sikerült a kontinensviadal, ahogy elterveztük, hiszen mindkét meccsét elveszítette. Elsőként egy orosz ellenféllel, a későbbi Európa-bajnokkal találkozott, aki el kell ismerni, technikásabban mozgott, viszont a második mérkőzésén egy román ellenfél ellen az első menetet hozta, a másodikban pedig döntetlenre végzett. A harmadik menetben sajnos szabálytalan technika miatt leléptették, véleményem szerint tévesen, ráadásul a román fiú rá is játszott a sérülésére. Nem tudtunk mit tenni, el kellett fogadnunk a bíró ítéletét, sajnos ez benne van a pakliban.
Pintér Péter hozzátette, Mátyás pályafutásában nagy lépcsőfok volt az Eb, ami lökést adhat a későbbiekre nézve, hiszen értékes tapasztalatokat szerzett a verseny során. Az egyesület április elején a magyar bajnokság első fordulójára utazik, majd még ebben a hónapban Martonvásár felé veszik az irányt, ahol a hét csillag sáska stílus magyarországi meghonosításának 35. évfordulójára rendezett ünnepségén vesznek részt.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-27 12:27:27

A judo világnapját ünnepelte a Bakony Judo Klub


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:30:24

A Katalák csapata nyerte a 24 órás focitornát


ajánlott cikk főképe

2018-09-16 19:34:32

A hosszabbításban bukta el a győzelmet a Perutz


ajánlott cikk főképe

2019-01-21 14:38:39

Az akarat diadala volt