Az írek védőszentjére emlékeztek a Tarczyban


2018-03-19 19:43:54  | cikk: Babos Petra  | 


Az írek védőszentjére emlékeztek a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű oktatásának szerves része, hogy a diákok megismerkedjenek az angolszász országok kultúrájával, szokásaival, ünnepeivel. Ennek hagyományaként évek óta Pápán is megünneplik az írek védőszentje, Szent Patrik napját. A diákok erre a napra zöldbe öltöznek, műsorral készülnek.
A műsot a 3. e osztályosok készítették

Nagy Gabriella, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, kilencedik éve hagyomány, hogy Szent Patrikról megemlékeznek. Az ünnep szimbóluma a háromlevelű zöld lóhere, hisz a legenda szerint Szent Patrik ennek segítségével magyarázta el az íreknek a Szentháromságot. Az szintén a legendárium része, hogy a hittérítő püspök egy szikláról szónokolva kiűzte a kígyókat a smaragdzöld szigetről. Az ír zászló egyik színe is a zöld. Írországot „Smaragdszigetnek” is hívják a táj üdesége miatt. Általános felfogás, hogy ha zöldben vagy, az szerencsét hoz. A szimbólumok a lóhere, az üst, a szivárvány és a patkó - emelte ki a program szervezője.
-Az idei évben is színes programokat szerveztünk a diákoknak. A délután során játékos megmérettetések vártak az alsósokra, voltak versenyfeladatok, valamint puzzle, memóriajáték és célbadobás is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-24 12:53:29

Látogatószámban gazdag évet zárt a Kékfestő Múzeum


ajánlott cikk főképe

2020-03-15 10:51:42

Koszorúzással tisztelgett a város a 48-as hősök emléke előtt


ajánlott cikk főképe

2020-05-23 11:48:18

Június 8-án kezdődik lomhulladék gyűjtési program


ajánlott cikk főképe

2020-02-02 09:37:48

Jöttek, láttak, elűzték a hideget