Újabb szakaszon dolgozik a kivitelező a Jókai utcában


2018-03-22 19:06:52  | cikk: HuHa  | 


Újabb szakaszon dolgozik a kivitelező a Jókai utcában főképe
A Szalmavári utca és a Csókai körforgalom közötti szakasz mellett a Március 15. tér és a Szalmavári utca között is megkezdődtek az útrekonstrukciós munkák a Jókai utca felújítása keretében.
A Március 15. tér és a Szalmavári domb között a szegélyek bontása zajlik

A második szakaszon (Szalmavári utca és Csóka között) 170 méter hosszan félpályás lezárás mellett dolgoznak az építők, itt a csapadékvíz-elvezető csatorna kiépítése zajlik, az előkészítő munkák után az új csatornákat fektetik le - tudtuk meg Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől a mai helyszínbejáráson.
-Ezzel párhuzamosan a kivitelező a munkaterület első szakaszán is megkezdte az építkezést, ez a Március 15. tér és a Szalmavári utca közötti szakasz, itt a szegélycseréhez szükséges szegélybontások zajlanak.
Az osztályvezető hozzátette, folyik a járdaépítés előkészítése is az utcában és a fordítóakna kiépítését is végzi a kivitelező. Ezt a Szalmavári utca és a Jókai utca kereszteződésénél építik meg, ezért van ott érvényben a teljes útzár.
Még hetekig marad a teljes útzár a Szalmavári utca sarkán

-A rendelkezésre álló, régi, ötvenéves felmérések alapján készültek a tervek, de az abban lévőktől eltérően nem létezik az az akna, amire a kivitelező rá kívánta kötni az új csapadékcsatornát, így ennek a fordítóaknának a kiépítése van folyamatban - magyarázta Molnár István. Mint megtudtuk, az aknát 3 méter mélységig meg kell építeni, mivel azonban az utca közművektől zsúfolt, csak lassan, kézi munkavégzéssel lehet itt dolgozni.
-A vasbeton szerkezet építése sokáig tart, hiszen az anyagnak meg kell szilárdulnia, így várhatóan még hetekig zárva lesz a kereszteződés - tájékoztatott az osztályvezető.
Unger Tamás alpolgármester (balra) és Molnár István osztályvezető a helyszínen tekintette meg a munkavégzést

Ez a munkafolyamat és az imént említettek folytatódnak a jövő héten is - mondta el Unger Tamás. Az alpolgármester arra kérte a gépjárművezetőket, hogy a szegélybontásoknál lezárt szakaszokra ne parkoljanak, mert azzal akadályozzák a munkavégzést.
-Jövő csütörtökig a Március 15. tér és a Szalmavári utca közötti szakaszon tovább folyik a szegélybontás, így a kórház előtti parkolók területén is. A kivitelező kérése az, hogy a kihelyezett szalagokat az autósok vegyék figyelembe, hiszen a bontási munkákat akadályozzák az ott parkoló járművek.
Elmondta, a lezárások nagypéntekig érvényben lesznek, az ünnep idejére feloldják azokat, de húsvét után folytatják a munkát és újra megszűnik a parkolási lehetőség az érintett szakaszokon.
-Ezzel párhuzamosan a jövő héten is folytatódik a járda előkészítése, tovább folytatják a csatornaépítést a félpályán lezárt szakaszon és azon túl is, a nyomvonalasan felbontott területen.
Épül az új csapadékvíz-elvezető csatorna

A tervek szerint néhány hét múlva az első szakasz aszfaltozása is megkezdődik, ennek időpontjáról szintén tájékoztatjuk olvasóinkat.

Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-20 21:57:37

Szigetelés, gépészeti alapszerelés a Napsugár Bölcsődében


ajánlott cikk főképe

2018-10-08 15:14:39

Holnap indul az aszfaltmaró


ajánlott cikk főképe

2018-08-17 15:43:50

Az utolsó munkafázisok zajlanak a Huszár Lakótelepi Óvodában


ajánlott cikk főképe

2018-08-07 16:07:41

Őszre kész a véradó épülete