Városi borversenyt tartottak a kertbarátok


2018-03-24 18:38:24  | cikk: Babos Petra  | 


Városi borversenyt tartottak a kertbarátok főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kertbarát Népfőiskolája hosszú évek óta megszervezi a városi borversenyt. Az idei évben is nagy népszerűségnek örvendett a program, a különféle borokat három tagból álló bírálóbizottság - Matting Norbert, Vörös Imre, Papp Zoltán - és természetesen a tagok ízlelgették a Huszár Közösségi Házban.
László Tibor, a Kertbarát Kör elnöke kérdésünkre elmondta, a 25 nedű elsősorban az Öreghegy, a Kishegy, a Törzsökhegy és a Somló szőlőiből készült borból jött össze. A bírálók a jórészt vegyes boroknál a színt, a tisztaságot, az illatot és az összbenyomást értékelték.
-A tavalyi termés az előző évekhez képest sokkal jobb volt, nem volt annyi betegség. Szerencsére az időjárás is megfelelő volt, ez látszik abból is, hogy mennyire sok fajta bort sikerült készíteniük és versenyre hozniuk a gazdáknak - tudtuk meg az elnöktől.
A Kertbarát Népfőiskola következő heti foglalkozásán metszési bemutatóval várják a tagokat. Kirándulni mennek a Somlóra, de lesznek majd előadások is. A nyár folyamán a szlovákiai kertbarátok is eljönnek Pápára, velük majd Ménfőcsanakra egy kádárkészítőhöz is ellátogatnak.
A Kertbarát Népfőiskola ezekkel a rendezvényekkel zárja a tavaszi szezont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-12 13:18:59

Kincsek az utak mentén


ajánlott cikk főképe

2020-03-23 17:43:33

Március végére elkészülhet a Szent István úti járdafelújítás


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 12:28:11

Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 15:35:48

Április közepén indul a Juhar utca újjáépítése