Kövér László: Ilyen silány minőségű ellenzéke még nem volt a magyar demokráciának


2018-03-25 00:33:51  | cikk: HuHa  | 


Kövér László: Ilyen silány minőségű ellenzéke még nem volt a magyar demokráciának főképe
Lakossági fórumra várta ma este az érdeklődőket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP Veszprém 4. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, akinek vendége ezúttal Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt. A Tarczy Lajos Általános Iskola aulájában tartott fórumon megteltek a széksorok, több százan hallgatták meg a Házelnök előadását.
A Házelnököt és a megjelenteket dr. Kovács Zoltán köszöntötte, köszönetet mondva segítőinek, akik mintegy húszezer támogató aláírást gyűjtöttek össze számára és felhívta a figyelmet a kisebbségvédelmi aláírásgyűjtésre.
Dr. Kovács Zoltán lakossági fórumának Kövér László házelnök volt a vendége 

Kövér László előadásában felidézte a 2002-es választások eredményét, mint mondta, az a választás sorsdöntő volt, akkor tévedtek, korán örültek és akkor vált világossá, hogy egy választásnak mekkora tétje van. Most ismét sorsdöntő választás előtt áll az ország - hangsúlyozta. Megszokott ironikus stílusában beszélt az ellenzéki oldal képviselőiről, és úgy fogalmazott, az ellenzékre nem lehet rábízni az országot.
-Ilyen silány minőségű ellenzéke a magyar demokráciának - mind erkölcsi, mind szellemi értelemben -még nem volt 1990 óta. Nem tudni, mi lenne szörnyűbb: ha valami történelmi csoda folytán bármelyikük is többséghez jutna és egyedül kormányozna, vagy az, hogy együtt kormányoznának.
Megtelt a Tarczy-iskola aulája 

A Házelnök emlékeztetett, a Fidesz akkor vette át a kormányzást, amikor az ország a szakadék szélén állt és nem volt biztos, hogy meg lehet menteni a bukástól. Hangsúlyozta, az elmúlt 4 év Magyarország legsikeresebb 4 éve volt a rendszerváltás óta. Kiemelte a foglalkoztatási helyzet jelentős javulását, s ebből is azt, hogy a fiataloknak csupán 10 százaléka van ma munka nélkül, ami sokkal jobb arány, mint számos más európai országban. Szólt arról, hogy 730 ezer új munkahely jött létre az elmúlt években, megemlítette a közmunkaprogramot, melyet ugyan sokszor kritizált az EU, annak ellenére, hogy százezreket vezetett be a munka világába és általa csökkent a megélhetési bűnözés. Hangsúlyozta, jelentősen javultak a családok jövedelmi viszonyai a családtámogatási rendszernek és az otthonteremtési programnak köszönhetően.
-A családok jövedelempozíciói 2010-hez képest úgy javultak, hogy az átlagos vásárlóérték növekedés 28 százalék, de ha a családi adókedvezménnyel rendelkezőket nézzük, akkor ez átlagosan több mint 40 százalék. Tehát a legfontosabb társadalmi csoportban, a gyermekes családok körében tudtuk a legjobb eredményt elérni.
Az elért eredmények közösek - fogalmazta meg a Házelnök

Kövér László előadásában kitért az államháztartási hiány csökkenésére és a rezsicsökkentés eredményeire. Felidézte, a Fidesz kormányzása előtt Magyarország a harmadik helyet foglalta el az Unióban, azon a ranglistán, hogy mennyit kell fizetni a gázért és villanyért, most pedig az utolsó előtti helyen áll, csak Romániában kerül kevesebbe a lakosságnak a gáz és a villany. Szólt arról is, hogy 2017-ben a multik 670 milliárd forintot fizettek be különadó formájában, szemben azzal, hogy a monopolhelyzetben lévő cégek 2010-ben úgy vitték ki az extra profitot, hogy nem is adóztak utána. Mindemellett sokat mondó szám az is, hogy 450 milliárd forint kamatmegtakarítás érvényesül a hitelek esetében a 2010-eshez képest. Kiemelte, családtámogatásra 765 milliárd forintot fordított a kormány a tavalyi évben. Az elért eredményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, mindenki, aki kicsit is hozzátett ehhez, legyen büszke a közösen elértekre.

Az előadáson szó esett a migráció veszélyeiről is, a Házelnök kijelentette, a migráció célja a nemzetállamok megszűntetése.
-A migrációt támogatók szándéka szerint fel kell számolni, fel kell oldani azokat a demokratikus struktúrákat, melyek még önálló döntéshozatalra képesek lakosságuk érdekei szerint.
Kövér László elmondta, nemcsak az európai politikai elit baloldali része, hanem a magyar baloldal is a migráció mellett áll és minden esetben a Fidesz képviselte vélemény ellen szavazott. Beszélt Soros Györgyről - világ gazemberének nevezve - és azokról a tőkekoncentrációkról, melyek az elmúlt évtizedekben jöttek létre és ma akkora gazdasági erőt képviselnek, amivel a világ térképén található államok döntő többsége nem tud versenyezni.
Kövér László az elhangzottak továbbadására kérte a jelenlévőket

Az Országgyűlés elnöke beszédét összegezve úgy fogalmazott, az április 8-ai választás az életünkről szól, gyermekeink, unokáink jövőjéről, de Európa sorsát is befolyásolhatja.
-Ez a választás a mi életünkről szól. Ma ez a választás az ország, de nem négy évre, hanem lehet egyszer és mindenkorra, ha elhibázzuk! Arra kérek mindenkit, nagyon okosan, nagyon türelmesen és kitartóan használja ki a hátralévő két hetet mindenkinek a meggyőzésére, hogy azt a hibát, amit lehet, nem tudunk már korrigálni még egyszer, ne kövessük el! Válasszuk a nyolc éve már kijárt, jó irányba vivő utat, mert ezzel szolgáljuk nemcsak a hazánkat, hanem ezzel tesszük saját magunknak is a legtöbbet, legjobbat.
Kövér László arra buzdította a jelenlévőket, hogy az elhangzottakat adják tovább ismerőseiknek, barátaiknak, családtagjaiknak, győzzenek meg mindenkit, hogy a Fidesz kapja meg a lehetőséget a kormányzás folytatására.

(Kövér Lászlóval készített interjúnkat ITT olvashatják.)

Képek:


Címkék: valasztas2018
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet