Nagyarányú vereség


2018-03-25 20:11:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nagyarányú vereség főképe
A legutóbbi fordulóban értékes győzelmet aratott Sopronban a Motax-Pápai KC (77-92), azonban ezúttal a jó erőkből álló, a mezőny harmadik helyén tanyázó Salgótarján volt az ellenfél, mely az odavágón alaposan elpáholta a mieinket, hiszen a végére 43 pontos különbség alakult ki (95-52). Természetesen a hazaiak célja az volt, hogy ismét jó játékkal rukkoljanak elő és megszorongassák esélyesebb riválisukat. Az öltözőben maradt a vendég gárda, közel öt percig nem talált a gyűrűbe, igaz ezt a pápaiak nem tudták kihasználni, a negyed derekán csak 5-3-ra vezettek, nem sokkal később pedig az SKSE ki is egyenlített. 5-5 után egy 7-0-s rohanással megint a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, a vendégek azonban nem hagyták magukat és a rövid szünet előtt két pontra zárkóztak. A második etapban mezőnyből képtelen volt betalálni a Pápa, a 10 perc során dobott hét(!) pont kivétel nélkül büntetőből esett, a nagyszünetben 25-38 állt az eredményjelzőn. Kétszámjegyű különbségről folytatódik a mérkőzés, a harmadik etapban hét pontig még vissza tudta küzdeni magát a Motax, innentől azonban már minden a Salgótarjánról szólt, mely az utolsó negyed előtt el is döntött minden érdemi kérdést. Ráadásul a kispad sorozatos reklamálása miatt kapott újabb technikaija után a szabályok értelmében az amúgy nem reklamáló Molnár Istvánnak el kellett hagynia a termet. A záró felvonásban már csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül a PKC nagyarányú, 36 pontos vereséget szenvedett.

Motax-Pápa KC - Salgótarjáni KSE 51-87 (18-16, 7-22, 17-22, 9-27)

Molnár István: Azt gondoltam a feldobás előtt, hogy nincs ekkora különbség a csapatok között, a mérkőzés végére azonban kiderült, hogy mégis, megérdemelten nyert a Salgótarján. Egy nagyon mozgékony, modern kosárlabdát játszó alakulattal találkoztunk, akikkel sem védekezésben, sem támadásban nem tudtuk felvenni a versenyt. Elnézést kérek a szurkolóinktól.

Motax-Pápa KC: Kálmán 12/6, Cook 10/6, Schveighoffer 8, Horváth G. 13/3, Keller V. 2. csere:Horváth A. 6/6, Fülöp A., Hadnagy, Kasza, Kocsis, Domján.

A bajnokság március 30-án a Tiszaújváros otthonában folytatódik.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-09 19:05:00

Iványi bombája egy pontot ért


ajánlott cikk főképe

2018-07-30 17:53:55

Szerdán szurkolói ankét


ajánlott cikk főképe

2018-10-09 10:19:32

Gólarányt javított az U14


ajánlott cikk főképe

2018-10-07 17:24:16

Nagyon gyenge játékkal egy pontot szerzett a Perutz