Hegedűverseny a Bartókban


2018-03-26 23:01:51  | cikk: ha  | 


Hegedűverseny a Bartókban főképe

A hagyományokhoz híven a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a 15. alkalommal megrendezett pápai hegedűversenynek. A kétévenkénti találkozóra eddig Veszprém megyéből várták a zeneiskolás növendékeket, most azonban Horváth Adrián igazgató javaslatára regionális kitekintésű lett a megmérettetés, így idén már Vas megyéből, Celldömölkről is érkeztek diákok.

A város polgármestere köszöntötte a regionális verseny résztvevőit

A megjelenteket Áldozó Tamás polgármester köszöntötte. Mint mondta, az önkormányzat nem fenntartója az intézménynek, de ő szívesen vesz részt a rendezvényen, ezzel is jelezve, hogy a városnak fontos a művészeti oktatás. Hozzátette, hogy a zeneiskola méltó helyen várja a növendékeket, az infrastrukturális feltételek megfelelnek a kor és a zenei oktatás elvárásainak.

A pápai Bódai Ákos már több alkalommal is részt vett ezen a versenyen

A versenyen 33 diák vett részt, Ajkáról, Balatonalmádiból, Balatonfüredről, Berhidáról, Celldömölkről, Tapolcáról, Várpalotáról és Veszprémből is voltak versenyzők. A pápai intézményt három növendék képviselte: Császár Fanni és Szakács Boglárka második osztályosok a zeneiskolában, Bódai Ákos pedig már ötödikes. Tanáraik Várhelyi Rita és Nagy Tibor. Mint mondták, alaposan felkészültek a versenyre, sokat gyakoroltak.

Az egész napos versenyt két hegedűművész zsűrizte

A diákok minden korcsoportban két kötelező mű közül választhattak, s ez mellé kellett még egy szabadon választott darab is. A zsűri tagjai dr. Svikruha Márta hegedűművész, egyetemi docens és Véghelyi Krisztina hegedűművész voltak. Elmondták, hogy nagyon elégedettek voltak a verseny színvonalával, a résztvevők alaposan felkészültek a megmérettetésre. Figyelembe vették a darabválasztást, a technikai részleteket, a zenei előadás szintjét is. A versenyen minősítéseket osztottak, mindhárom pápai növendék aranyat kapott.

Képek:


Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet