Helyesírási verseny Gerencsér Attila emlékére


2018-03-27 19:23:24  | cikk: Babos Petra  | 


Helyesírási verseny Gerencsér Attila emlékére főképe
Több mint húsz éve szervezik meg a város egyik kiemelkedő tanáregyénisége, Gerencsér Attila emlékére a helyesírási versenyt. A megmérettetés kezdeményezője Bognár József volt, a vetélkedőt kezdetektől fogva az Erkelben szervezik az 5-6. osztályosok, a Tarczyban pedig a 7-8. osztályosok számára. A résztvevőket Hardi Tünde tagozatvezető köszöntötte.
Lombosi Anikó, a Tarczy Lajos Általános Iskola humán munkaközösségének vezetője elmondta, hogy a város és a járás általános iskoláiból is jelentkeztek a megmérettetésre, nagy örömükre, összesen tizennyolcan. A feladatlap anyagát Kaprinayné Megyeri Zsuzsanna könyvtáros, magyartanár állította össze. A Jókai-emlékévhez is kapcsolódtak feladatok, így például a tollbamondás. A feladatlap összeállításánál fő szempontjuk az volt, hogy a tananyagra épüljön.
Lombosi Anikó hozzáfűzte, hogy évről évre egyre nagyobb gond a külalak, ezért ezt is szigorúan pontozzák, a legjobbakat pedig jutalmazzák. A legügyesebb helyesírók oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.
A zsűriben a Tarczy iskola magyartanárai és a kísérőtanárok, valamint a zsűri elnöke, Stankovics Marianna, a Petőfi Gimnázium magyartanára, Bognár József nyugalmazott igazgató és Kövy Rózsa nyugalmazott magyartanár is helyet foglalt.

Képek:


7. osztályosok
I. Stankovics Luca  Erkel iskola, felkészítő tanár Kovács Tiborné
II. Hauber Henrik  Szent István iskola, felkészítő tanár Schrei Balázs
III. Ruzsás Eszter  Tarczy iskola, felkészítő tanár Tóthné Bogdán Zita
Legszebb külalak: Dan Bettina  Munkácsy iskola, felkészítő tanár Babits Emil
8. osztályosok
I. Horváth Evelin Nóra  Tarczy iskola, felkészítő tanár Nagyné Egyházi Edina
II. Polgárdi Hanna  Erkel iskola, felkészítő tanár Németh Zoltánné
III. Tóth Janka  Nemesszalók, felkészítő tanár Présinger Zoltánné
Legszebb külalak: Nemes Virág  Nemesgörzsöny, felkészítő tanár Sárköziné Papp Judit

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-08 08:27:00

Ötórai tea - a kórház támogatóit köszöntötték


ajánlott cikk főképe

2018-11-11 21:18:32

Ismét beszóltak a papoknak


ajánlott cikk főképe

2018-12-09 20:10:11

Újabb máltai családi délelőtt


ajánlott cikk főképe

2018-09-22 17:37:04

Bemutatták a véradó épületét az ellátottak hozzátartozóinak