Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában | Pápa Ma

Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában


2018-03-28 15:17:42  | cikk:  | A gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek 2018. március 28-án délelőtt a mihályházi Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda növendékei.

A foglalkozás első részében az úttesten történő biztonságos átkelés szabályairól, a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságáról, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól beszélgettek a gyermekek a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadójával. Az ovisok megtanulták, hogy az úttesten csak körülnézést követően szabad átkelni, majd felpróbálhatták az óvodának ajándékul hozott gyermek méretű kerékpáros bukósisakot és láthatósági mellényt. Ezt követően az intézmény udvarán felállított kerékpáros pályát vették birtokba a fiatalok. A legkisebbek futó biciklivel és műanyag kismotorral, a nagyobbak kétkerekű kerékpárral mentek végig a közlekedési táblákkal szegélyezett mini KRESZ pályán, ahol esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

A délelőtt végén mindenki beülhetett a rendőrautóba, majd az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából valamennyi kisgyermek fényvisszaverő csíkokkal ellátott tornazsákot kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-18 14:33:39

Közlekedési délelőtt Bakonyjákón


2018-04-13 08:24:42

Bűn- és baleset-megelőzésről nyugdíjasoknak


2018-04-11 13:25:51

Három autót rongált meg


Öt percen belül két ittasan vezető helyi férfit igazoltattak a pápai rendőrök a végén. Mindkettőjüket előállították a rendőrségre.

A pápai rendőrök 2018. április 14-én 23 óra 50 perckor Pápa egyik utcájában igazoltatták a személygépkocsival közlekedő 20 éves S. Arnold pápai...

2018-04-17 09:22:19

Ittasan vezettek