Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában


2018-03-28 15:17:42  | cikk:  | 


Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában főképe
A gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek 2018. március 28-án délelőtt a mihályházi Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda növendékei.

A foglalkozás első részében az úttesten történő biztonságos átkelés szabályairól, a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságáról, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól beszélgettek a gyermekek a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadójával. Az ovisok megtanulták, hogy az úttesten csak körülnézést követően szabad átkelni, majd felpróbálhatták az óvodának ajándékul hozott gyermek méretű kerékpáros bukósisakot és láthatósági mellényt. Ezt követően az intézmény udvarán felállított kerékpáros pályát vették birtokba a fiatalok. A legkisebbek futó biciklivel és műanyag kismotorral, a nagyobbak kétkerekű kerékpárral mentek végig a közlekedési táblákkal szegélyezett mini KRESZ pályán, ahol esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

A délelőtt végén mindenki beülhetett a rendőrautóba, majd az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából valamennyi kisgyermek fényvisszaverő csíkokkal ellátott tornazsákot kapott ajándékba.

Képek:


Címkék: rendőrségi
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-05 09:07:05

Baleset-megelőzés a roma asztalitenisz bajnokságon


A hétvégén három gépjárművezetővel szemben is pozitív eredményt jelzett az alkoholszonda Pápán.

A pápai rendőrök 2018. július 7-én 7 óra 40 perckor Pápán egy személygépkocsival közlekedő 33 éves szerecsenyi férfit igazoltattak, majd másnap szintén Pápán 0 óra 20 perckor egy 21 éves...

2018-07-09 15:45:08

Három ittas vezető a hétvégén


Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 27 éves pápai nő ellen.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2018. augusztus 23-án, hogy aznap délután Pápa belvárosában egy ismeretlen nő megszólította, majd minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte. Az adatgyűjtés eredményeként...

2018-09-05 14:50:33

Bántalmazott egy járókelőt, a rendőrök elfogták


ajánlott cikk főképe

2018-09-17 11:21:50

„Házhoz mentünk” Vaszaron