Tollaslabda: Két országos bajnoki címet szereztek a pápaiak


2018-03-28 21:01:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Tollaslabda: Két országos bajnoki címet szereztek a pápaiak főképe
Két első-, egy második és három harmadik helyet szereztek a pápai tollaslabdázók a Kiskunfélegyházán rendezett országos diákolimpia döntőn, Horváth Attila tanítványai közül Szabó Zsófia és Horváth Csanád is megvédte tavalyi bajnoki címét.
Városunk képviseletében 14 tanuló vett részt a tollaslabda diákolimpia országos döntőjén „B” kategóriában, hat korcsoportban. A rendezvényen az idei évben három napon keresztül a helyi Városi Sportcsarnokban közel 500-an játszottak. A lebonyolítás svájci rendszerben zajlott, ahol a versenyzők hat forduló alapján próbálták eldönteni a végső sorrendet. Az érmes helyekért szükség esetén rájátszással döntötték el a gyerekek között a sorrendet. 
- Az I. korcsoportban a lányok mezőnyében Szabó Sára (Weöres) szerepelt. A versenyen négy győzelemmel elhozta a bronzérmet, eredményét csak növeli, hogy még mindig egy évvel fiatalabb a mezőnynél és jövőre is ebben a korcsoportban próbálkozhat - mesélte Horváth Attila, a tanulók egyik felkészítője. - A II. korcsoportos lányoknál az alapszakaszban Szabó Zsófia (Weöres) minden mérkőzését megnyerte és megvédte diákolimpia bajnoki címét. Mögötte a tőle egy vereséget „begyűjtő” Geiger Míra (Weöres) végzett a második helyen. A fiúk között nagy eséllyel ragadott ütőt Horváth Csanád (Türr), hiszen Zsófihoz hasonlóan ő is címvédőként érkezett Kiskunfélegyházára. Csanád kiegyensúlyozottan játszott, minden ellenfelét legyőzte és így lett ismét a diákolimpia bajnoka. A IV. korcsoportos lányok mezőnyében Farkas Júlia (Weöres) szépen menetelt az alapszakaszban, négy győzelemig jutott, mely a 4. helyezésre volt jó.
A fiúk mezőnyében Nagy Dániel (Szt. István) sok izgalmas csatát vívott. Kitűnő játékkal öt fordulóig veretlenül állt, mint később kiderült a végső győztest is megverte két játszmában, de az utolsó körben vereséget szenvedett, így játszania kellett a bronzéremért. Ezt az akadályt is hibátlanul vette és ő állhatott a dobogó harmadik fokára.
Horváth Attila a középiskolásokkal kapcsolatban elmondta, az V. korcsoportos fiúk mezőnyében Kuti Dominik (PSZC Gazdasági SZKI) szerepelt, aki eddigi diákolimpiái közül a legjobban teljesített és a begyűjtött öt győzelem az idei évben éremért való küzdelmet eredményezett. Az „ezüstmeccset” sajnos elvesztette, de a bronz is Dominik legjobb eddigi teljesítménye az országos döntőkön.

A diákokat Horváth Attila és Szabó Norbert készítette fel a versenyre.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-11-13 14:30:51

Kispályás díjkiosztó


ajánlott cikk főképe

2018-09-09 19:05:00

Iványi bombája egy pontot ért


ajánlott cikk főképe

2019-01-17 10:18:18

Folytatódnak az utánpótlás teremtornák


ajánlott cikk főképe

2018-10-27 18:44:19

Esőben is aktívan - Országfutás Pápán