Átadták a pápai Szolgáltató Központot


2018-03-28 22:32:02  | cikk: Babos Petra  | 


Átadták a pápai Szolgáltató Központot főképe
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pápán nyitotta meg az országban nyolcadik, a Dunántúlon harmadik Szolgáltató Központját a Jókai utca 61. szám alatt. Itt - a falugazdászi körzetközponttal egy fedél alatt - többek közt tájékoztatási, tanácsadási szolgáltatásokat is biztosítanak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, külső szakmai partnerek bevonásával.
A rendezvényen Győrffy Balázs, a NAK elnöke elmondta, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2016 végén kezdte meg szolgáltatói hálózatának kialakítását.
-A NAK Szolgáltató Központok a hagyományos falugazdászi irodák, fogadóhelyiségek mellett újszerű, komplex szolgáltatást nyújtanak. Eddig Hajdúböszörményben, Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon, Kalocsán, Karcagon és Gyöngyösön nyitottunk ilyen központot. A pápai az országban a nyolcadik, a Dunántúlon a harmadik ilyen központ, Veszprém megyében pedig az első. A központok az adott térség mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplőinek egyfajta bázisát is jelentik, ez a célunk itt, Pápán is. Országszerte a NAK több mint 700 falugazdásza és szaktanácsadója segíti közvetlenül a tagokat mindennapi tevékenységükben, adminisztrációs teendőikben, illetve a forrásszerzésben, szakmai tanácsadásban, valamint hatékonyságuk növelésében, versenyképességük erősítésében. A Kamara számos saját szolgáltatással is áll tagsága rendelkezésére. Egyebek közt kedvező agrárbiztosításokkal, a tagság igényei alapján kidolgozott telekommunikációs szolgáltatással. Továbbá tájékoztatjuk a gazdálkodókat a nekik megfelelő agrártámogatásokról, valamint segítjük őket azok lehívásában. Az őstermelői igazolványokkal kapcsolatos ingyenes ügyintézés is szintén komoly segítség a gazdáknak - mondta az elnök, majd hozzátette, Pápa és térségének mezőgazdaságban, élelmiszeriparban betöltött helyét jól mutatja például az immár több mint két évtizedes múltra visszatekintő Pápai Agrárexpo is, ami túlmutat a térségen, a régión is. Csak néhány adat: a tavalyi Pápai Agrárexpón 4700 négyzetméteren közel 140 kiállító mutatkozott be, és tízezernél többen látogattak ki a rendezvényre. Ebből is jól látszik, hogy az agráriumban erős a térség. Mindennek további fokozásához a most megnyíló NAK Szolgáltató Központ a mindennapokban is hozzá fog járulni.
Az átadón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár is gratulált a pápai központhoz.
-A napi ügymenet elősegítése a legfontosabb. Ez az igazi hivatása az agrárkamarának. Azok, akik dolgoznak, nem érnek rá pályázatokat figyelni, adminisztrálni, ezért az ilyen szolgáltató központok, ahol olyan falugazdászok, akik korábban a szakmát kiválóan megtanulták- segítik az ügyfeleket, a gazdákat. Most lesz egy fix hely Pápán, ahol a szakmai tanácsokat tudnak majd adni - emelte ki dr. Kovács Zoltán.
Az ünnepélyen Sövényházi Balázs megyei kamarai elnök, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Győrffy Balázs NAK-elnök nyitotta meg a helyszínt a nemzeti színű szalag átvágásával.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-24 21:59:55

Samu és a többi ló, bélyeg, zene, hagymásbab


ajánlott cikk főképe

2018-11-08 14:59:14

Új képzés jelent meg az Acsády kínálatában


ajánlott cikk főképe

2018-10-20 19:47:45

Új hangszerek a zeneiskolában


ajánlott cikk főképe

2018-08-16 22:17:33

Szente János sírjánál tisztelegtek a városbarátok