Ismét Pápára érkezik a nemzetközi kerékpárverseny


2018-03-30 12:18:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ismét Pápára érkezik a nemzetközi kerékpárverseny főképe
Idén ötödik alkalommal lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a “Carpathian Couriers Race” elnevezésű, több fordulós országúti kerékpárversenynek. Az idei versenyre 24 csapat érkezik 11 európai országból, köztük hazánk is képviselteti magát két csapattal, a Kobayana Cycling Team és a Pannon Cycling Team tagjaival.
A Carpathian Couriers Race évek óta az egyik legrangosabb megmérettetés a 23 év alatti korcsoport számára Európában, hiszen az itt legeredményesebben szereplőkkel jó eséllyel találkoztunk később akár a Tour de France-on. Az idei, 6 futamos versenysorozat április 28-án startol el hazánkból mintegy 120 kerékpárossal, akik a hatodik napon Veszprém lengyel testvérvárosában, Tarnówban érkeznek célba.
A Lengyel-Magyar Barátság Hete keretében a veszprémi Hangvillában megrendezett sajtótájékoztatón a nemzetek és testvérvárosok közötti összefogás eredményeként megvalósuló verseny jelentőségéről beszélt Porga Gyula Veszprém polgármestere, a verseny második világháborúig visszanyúló eredetéről Roman Ciepiela Tarnów polgármestere, valamint a lengyel-magyar kapcsolatok fontosságáról Áldozó Tamás Pápa polgármestere. Az versenysorozat programját, a résztvevők összetételét, az útvonalakat a tarnów-i városfejlesztésért felelős osztályvezető, Rafal Koscien mutatta be. Az idei magyarországi futam 2018. április 28-án, szombaton délelőtt rajtol Veszprémből, az Óváros térről, és a mintegy 140 km megtételét követően Pápa belvárosában ér célba. Az útvonal során a versenyzők megismerhetik a Balaton-felvidék és a Bakony gyönyörű tájait és két patinás, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező városunk, Veszprém és Pápa vendégszeretetét élvezhetik. A táj sajátos, lágy domborzati viszonyainak köszönhetően viszonylag gyors futamként tartják számon és pont emiatt kedvelik a hazai szakaszt a versenyzők: mintegy 45 km/h átlagsebességet teljesítenek itt.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!