Hátrom ittas sofőr, négy baleset, több száz ellenőrzött jármű


2018-04-03 23:10:55  | cikk: HuHa  | 


Hátrom ittas sofőr, négy baleset, több száz ellenőrzött jármű főképe
Rendkívüli események nélkül telt a húsvéti hosszú hétvége a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén - közölte hírportálunkkal dr. Varga Balázs, a közlekedésrendészeti osztály vezetője. Az elmúlt négy nap egy átlagos hétvégéhez hasonlított, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és vagyonvédelmi szempontból is.
A rendőrök vadriasztót is osztottak a hétvégi ellenőrzés során

Az alezredes elmondta, négy anyagi káros baleset történt a járás útjain, ezek közül kettő vadelütés volt. Az ilyen típusú balesetek megelőzésére a rendőrök ellenőrzéseik során vadriasztót osztottak a szabályosan közlekedő autósoknak. A másik két baleset a legjellemzőbb vezetői hibák miatt következett be: egyik esetben a követési távolságot nem tartotta be a sofőr, a másik balesetet pedig a kanyarodási szabályok megsértése okozta.
A járőrök a négy nap alatt közel ötszáz gépjárművet és vezetőjüket ellenőrizték. Ezek során három ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból. Két sofőrrel szemben közigazgatási eljárást indítottak, egy ellen pedig büntetőeljárást kezdeményeztek az ittasság mértékének függvényében.
-Ha figyelembe vesszük, hogy az ittas vezető nemcsak magára, hanem a többi közlekedőre is veszélyt jelent, akkor a három ittas sofőr is sok. Azonban, ha egy átlagos hétvégi számadattal vetjük össze ezt a számot, akkor elmondható, hogy a nem ünnepi hétvégéken is előfordul ilyen számú ittas vezető. Szerencsére a baleseteket nem ittas sofőrök okozták, ettől függetlenül az alkoholos befolyásoltság alatti gépjárművezetést mindig kiemelten kezeljük - hangsúlyozta az osztályvezető.

Dr. Varga Balázs arról is szólt, közrendvédelmi és vagyonbiztonsági szempontból is nyugodt volt az ünnep, néhány csendháborítás és garázdaság miatt kellett intézkedniük a rendőröknek az elmúlt négy nap alatt.

Képek:

nincsenek képek

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!