Zajlanak a választási előkészületek


2018-04-04 16:21:52  | cikk: Babos Petra  | 


Zajlanak a választási előkészületek főképe
A jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlanak az előkészületek városunkban, illetve a 4. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületben az április 8-i választásra. Kanozsainé dr. Pék Mária, a 4. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Irodájának vezetője elmondta, ma délelőtt tartották a jegyzőkönyvvezetők oktatását, hiszen, mindenki, aki a választási munkában részt vesz, azt fel kell készíteni a feladat megfelelő ellátásra. Pápán 31 szavazókörben adhatják le voksaikat az állampolgárok vasárnap.
A szavazatszámláló bizottságok választott és delegált tagjainak eskütétele és oktatása döntő részében már lezajlott, annak érdekében, hogy a feladatok ellátása zökkenőmentesen történjen. A vasárnapi választásokig még sok a tennivaló, elő kell állítani a nyomtatványokat, a választási iratokat előkészíteni, annak érdekében, hogy a szavazatszámláló bizottsági elnökök részére át tudjuk adni az iratokat szombaton. Aztán kezdődik a vasárnapi feladatellátás. Háromnegyed 5-től kinyitjuk a Polgármesteri Hivatal épületét és negyed 6-tól állunk neki az iratok kiszállításának, azért, hogy fél 6-ra a szavazókörökbe eljussanak, s legyen elég idő, hogy előkészítsék a szavazóhelyiségeket 6 órára, amikortól kezdődik a választás - mondta Kanozsainé dr. Pék Mária.
Azok, akik a szavazás napján nem azon a magyarországi településen tartózkodnak, amelynek a szavazóköri névjegyzékében szerepelnek, április 6-án 16 óráig kérhetik az átjelentkezést - közölte a Választási Iroda vezetője. Ezúttal is van lehetősége mozgóurna kérésére mindazoknak, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt nem tudják felkeresni a szavazókört. Ők április 6-án 16 óráig igényelhetnek mozgóurnát a Helyi Választási Irodába eljuttatott kérelemmel, a szavazás napján pedig 15 óráig kell, hogy megérkezzen a szavazatszámláló bizottságokhoz.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-06-18 08:00:12

Lenyűgöző artista bemutató a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-08-16 22:17:33

Szente János sírjánál tisztelegtek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2018-05-19 18:28:06

Kávéfestmények a Huszár Közösségi Házban


ajánlott cikk főképe

2018-05-31 19:25:09

Szépkiejtési verseny az Allegrónál