Az ifjúságért dolgoznak


2010-05-12 20:01:57  | cikk: mo  | 


Kerekasztal-beszélgetésre várta az együttműködő szervezeteket és a fiatalokat a Civil Háló Szövetség Ifjúsági Munkacsoportja. Hegedűsné Fűz Anita ifjúsági asszisztens beszámolt a munkacsoport féléves munkájáról. Kiemelte az áprilisban, középiskolások számára megrendezett Sulimpia sikerét és beszámolt a komáromi ifjúsági konferenciáról. A mai kerekasztal-beszélgetés alkalmával az önkéntes munkákról tárgyaltak a szervezetek. Két előadást hallgattak meg a témával kapcsolatban, Öcsi József, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálatának munkatársa a Fiatalok Lendületben Program lehetőségeit ismertette, Kandikó Rita, a nagyvázsonyi Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület vezetője pedig az önkéntes munkák gyakorlati jelentőségéről beszélt a megjelenteknek.
Öcsi József elmondta, az Európai Unió keretein belül indított, 2007-2013 végéig tartó Fiatalok Lendületben Program lényege, hogy lehetőséget biztosítson a fiataloknak arra, hogy a formális oktatási rendszeren kívül tanulhassanak, de mintegy kiegészítve azt, valamint szorosan kapcsolódva a fiatalok vágyaihoz, igényeihez és érdeklődési köréhez. A szakember kihangsúlyozta, a program azért jött létre, hogy támogassa a fiatalok egymás közti kapcsolatait, segítsen egymás megismerésében, hogy toleráns, nyitott fiatalokat neveljen. A programhoz több pályázat is kapcsolódik. Lehet pályázni ifjúsági cserékre és kezdeményezésekre valamint önkéntes munkákra.
Kandikó Rita az önkéntes munkák pozitív oldalát világította meg előadásában. Arra buzdította a fiatalokat, hogy bátran vállaljanak el bármilyen önkéntes munkát, hiszen ez a legmegfelelőbb módja a tapasztalatszerzésnek.
A Civil Háló Szövetség Ifjúsági Munkacsoportja számos egyesülettel és civil szervezettel kötött informális „együttműködési szerződést”, munkájukat továbbra is folytatják, tervezik, hogy a következő tanévben iskolai előadásokat szerveznek a fiatalokat érintő, változatos témákban – fogalmazott Hegedűsné Fűz Anita.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-13 21:55:42

Üléseztek a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2019-11-24 00:06:47

Megigazítva


ajánlott cikk főképe

2020-02-16 20:53:40

Itt a farsang áll a bál...


ajánlott cikk főképe

2020-02-04 20:11:32

Nagyértékű informatikai eszközöket kapott a Pápai Tankerületi Központ