Fontos győzelmet aratott a Motax KC Pápa


2018-04-06 22:05:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fontos győzelmet aratott a Motax KC Pápa főképe
Sorsdöntő mérkőzést vívott a Motax KC Pápa az NB I/B-s kosárlabda bajnokság pénteki esti játéknapján. A kiesés elől menekülő pápai gárda ugyanis az ugyancsak a hátsó régióhoz tartozó Eger gárdáját fogadta. A házigazdák az elmúlt héten Tiszaújvárosban hatpontos vereséget szenvedtek (89-83), ám ami miatt még ennél is jobban fájt Molnár István edző feje a feldobás előtt, azok a sérülések és betegségek voltak, ami nagyban megnehezítette a hétközi munkát. Ettől függetlenül csakis a győzelemben gondolkodtak a Cook, Keller, Kálmán, Schveighoffer, Horváth G. kezdő ötössel felálló hazaiak. Hazai szempontból nem alakult jól a kezdés, hiszen két hármassal és egy ziccerrel pillanatok alatt hét ponttal meglépett az Eger. A negyed felénél érték utol a mienk a vendégeket, elsősorban Schveighoffer labdaszerzéseinek és Keller ponterős játékának köszönhetően. Hiába kért időt a vendégek mestere, Schveighoffer duplájával és Kálmán 2+1-es akciójával már a Pápánál volt az előny (14-10). Ezután egy 4-0-s futással megint egál körüli volt az állás és a rövid pihenőre sem alakult ki jelentős különbség a felek között (17-19). A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán előbb Horváth Attila, majd Kálmán László talált be kintről, sőt nem sokkal később Hadnagy is eredményes volt a hárompontos vonalon túlról, melynek köszönhetően tíz pont fölé kúszott a differencia, amiből a nagyszünetre sikerült hetet megőrizni (34-27). A hosszabb pihenő után Cook hármasával és Keller két pontjával indult a harmadik etap, a negyed derekán sajnos néhány eladott labda és pontatlanság miatt közelebb férkőzött az Eger, mely kétpontos hátrányból várta az utolsó felvonást (56-54). Hamar elolvadt az előny, hiszen Szabó hármasával megint a kék mezesek vezettek, de a Motax nem hagyta magát és Schveighoffer hat pontjával plusz hárommal vághatott neki az utolsó néhány percnek (62-59). A hajrában utolsó utáni erőit mozgósították a pápaiak, másfél perccel a vége előtt Kálmán hármasa és Schveighoffer két sikeres büntetőjével úgy tűnt, eldőlt a meccs (70-63). Az utolsó percben Mészáros kintről megint betalált, ám Keller ziccerével eldőlt a roppant fontos meccs, március 16-a után ismét nyerni tudott a Motax Pápa KC.

Motax KC Pápa - Eger 73-69 (17-19, 17-8, 22-27, 17-15)

Molnár István: Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, hiszen az Eger jó formában érkezett, az elmúlt három mérkőzését megnyerte és februárban jól erősítettek, ez látható volt ma is. Végre a srácok megcsinálták azt, amit szerettem volna, odatették magukat, hajtottak, küzdöttek. Nem játszottunk szép kosárlabdát, de a mi helyzetünkben most nem is ez volt a lényeg, hanem a győzelem.

Motax KC Pápa: Cook 8, Keller 12, Kálmán 23/9, Schveighoffer 17, Horváth G. 4/3, cserék: Horváth A. 6/3, Hadnagy 2, Kocsis 1, Kasza, Présing, Domján, Vajda.

Az alapszakasz április 15-én Baján zárul.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-05 11:23:00

Bánhidi Márkra emlékeztek az atléták


ajánlott cikk főképe

2018-10-13 11:21:39

Utánpótlás foci: Egy győzelem, egy vereség


ajánlott cikk főképe

2018-10-30 23:19:28

Nyert és előzött a Kilián DSE


ajánlott cikk főképe

2018-08-01 20:03:25

Szurkolói ankét