Öt perc alatt eldöntötte a meccset a Perutz FC


2018-04-07 18:35:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Öt perc alatt eldöntötte a meccset a Perutz FC főképe
Nem sok, mindössze három napja volt a Perutz FC-nek, hogy kiheverje az Ajka elleni hétközi vereséget, hiszen szombaton már a THSE-Szabadkikötő érkezett a pápai stadionba. A 22. fordulóban a tabella hátsó régiójában elhelyezkedő fővárosiak látogattak Pápára, akiket ősszel Szabó Zsolt góljával 1-0-ra győztek le a mieink úgy, hogy az újonc két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezte be a meccset. Marton Miklós kerete ezúttal sem volt teljes, többen is sérüléssel vagy betegséggel bajlódtak, ám a házigazdák edzője hangsúlyozta, mindig az a legjobb csapat, amelyik kifut a zöld gyepre, így a cél a három pont. Ráadásul ősszel a THSE legyőzése után egy hétmeccses veretlenségi szériába kezdtek Somogyiék, akik abban bíztak, hogy ez tavasszal is megismétlődik. A sárga-kékek a Sánta - Domján, Császár, Kozma, Böröczky - Bohner, Somogyi, Baldauf, Jurik, Németh L. - Skriba összetételben kezdték az első félidőt, nem is rosszul, hiszen mindjárt a második percben veszélybe került Csontos kapuja: Németh szabadrúgásába Domján ért bele, a vendég kapusnak így nyújtózkodnia kellett. Az erőteljes kezdés után visszaesett a színvonal, a hazaiak átlövésekkel próbálkoztak, ám ezek nem okoztak gondot a fővárosi hálóőrnek. Bő 25 percet kellett várni a következő említésre méltó eseményre, igaz az mindjárt egy gól volt, Böröczky szokásos nagy bedobása után Császár csúsztatta középre a labdát, amit Jurik Patrik az ötösön átvett és miután befordult, a kapu bal oldalába lőtt 1-0. Három perccel később Böröczky középre adásánál Gál Szabolcs tarolta le Skriba Mátét, amiért a játékvezető a tizenegyespontra mutatott. Szabó Zsolt távollétében Németh László vállalta magára a büntetőt, amit a jobbra vetődő kapus mellett a kapu bal oldalába lőtt 2-0. Fordulás után tíz perccel újabb hazai lehetőséget jegyezhettünk fel, amivel bebiztosíthatta volna a három pontot a Pápa, ám Németh centerezését mellé belsőzte Baldauf. Újabb tíz perccel később Császár pörgette Németh elé a labdát, akinek lövését védte Csontos, a labda azonban visszakerült a pápai középpályás elé aki kihagyta a kihagyhatatlant, egy méterről fölé bombázta a játékszert. A hajrában a vendéglátók erejéből a csereként beálló Szabó Zsolt előadásában még egy kapufára is futotta, főleg első félidei játékának köszönhetően nyert a Pápa a komoly lehetőséget felmutatni nem tudó fővárosiak ellen.

Perutz FC - THSE-Szabadkikötő 2-0 (2-0) Gsz.: Jurik, Németh (büntetőből)

Marton Miklós: Az első félidőben azt csináltuk, amit megbeszéltünk, rúgtunk is két gólt és ezen felül is volt még helyzetünk. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy a 2-0 nem jó eredmény, mert ha az ellenfél talál egy gólt, belelkesülnek és könnyen pontokat veszíthetünk, ezért azt kértem, döntsük el minél előbb a meccs végkimenetelét. Sajnos nem így lett, kihagytunk mindent, viszont nem kaptunk gólt, ami pozitívum. Úgy érzem, ma mi voltunk a jobb csapat.

Perutz FC: Sánta (Szigeti 89) - Domján, Császár, Kozma, Böröczky - Bohner (Udvardi 77), Somogyi, Baldauf, Jurik (Szabó Zs. 75), Németh L. - Skriba

THSE-Szabadkikötő: Csontos - Gauzer, Gál (Farkas 60), Kmetykó, Baksa - Vincze (Kondor 73), Pokó, Sztankó, Tóth, Bánhidi (Takács 58) - Wágner

A következő fordulóban a Perutz a BKV Előre otthonába látogat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-30 23:19:28

Nyert és előzött a Kilián DSE


ajánlott cikk főképe

2018-07-19 19:58:15

Nyolc hazai bajnoki vár idén a Perutz FC-re


ajánlott cikk főképe

2018-09-07 10:17:56

Jól szerepel a Pápai Vasas SE tenisz csapata


ajánlott cikk főképe

2018-11-09 11:18:45

A Veszprém legyőzésével zárták a szezont