Közel 150 kiállító az érembörzén


2018-04-08 17:04:02  | cikk: Babos Petra  | 


Közel 150 kiállító az érembörzén főképe
A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének pápai csoportja 37. alkalommal rendezte meg a tavaszi Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozót, mely az egész Dunántúlról városunkba vonzotta a gyűjtőket. A rangos találkozónak ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.
A nívós börzére közel százötven lelkes kiállító érkezett, a Dunántúl különböző tájairól, mint például Csurgóról, Sopronból, Kaposvárról, Győrből, Sárvárról és Budapestről is.
A gazdag kiállításon az érmék és érmek mellett hagyományosan megtalálhatóak voltak a régi képeslapok, papírpénzek, bélyegek.
A börzét miniárverés és tombolasorsolás színesítette.
Buzás Gyula titkár elmondta, a Jókai-emlékév kapcsán alkalmi pénzt is készítettek. Ma a pápai csoport városi szükségpénz sorozatának 33. darabja került forgalomba, amelyen Jókai-portré látható.
A találkozó idén is sok érdekességet kínált, voltak római kori pénzérmék, nemzetközi és magyar pénzek, katonai kitüntetések, képeslapok, könyvek és újságok is helyet kaptak az egyes asztalokon az érdeklődők legnagyobb örömére.
A soron következő érembörze augusztus 12-én lesz majd.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!