Muzsikavalkád


2018-04-09 08:32:47  | cikk: Babos Petra  | 


Muzsikavalkád főképe
A pápai Ifjúsági Filharmónia-sorozat harmadik, vagyis utolsó vendége ebben az évadban a Savaria Szimfonikus Zenekar volt. Az érdeklődő általános és középiskolás diákoknak bizonyították be a szombathelyi szimfonikusok, hogy a klasszikus zene is lehet könnyed: ezúttal egy muzsikavalkádra invitálták a fiatal közönséget - a muzsika szárnyán. A zenekar szívügyének tekinti az ifjúsági, filharmónia koncerteket, hisz ezek adnak lehetőséget a diákságnak, hogy belekóstolhassanak a klasszikus zene világába. Ekkor mindig úgy állítják össze a repertoárt, hogy abban legyenek könnyedebb, fülbemászó dallamok is.
Thomas Kornél karmester közreműködésével egy interaktív élményben lehetett részük a pápai tanulóknak. gondoskodott róla, hogy ne legyen hétköznapi a koncert senki számára, így felcsendült a Csillagok háborúja c. film betétdala, de két kiváló énekes, Ócsay Annamária és pápai születésű Bognár Szabolcs is emelte a koncert fényét a nagyszerű betétdalokkal.
-Célunk, hogy a diákokkal megszeretessük a komolyzenét. A tanulók tapasztalataink szerint élvezik a közel egy órás koncertet, hiszen egy kavalkádba csöppenhetnek egy kicsit. Megtanulhatják, hogy mit jelent a klasszikus zenében az egyenletesség, illetve, hogy mi is a karmester feladata, hogyan kell vezényelni - mesélte az amerikai születésű karnagy.
A Savaria Szimfonikus Zenekar a magyar zenei élet jelentős képviselőjévé vált az elmúlt évtizedekben. Repertoárját klasszikus, romantikus és huszadik századi művek alkotják. A szimfonikus zenekari koncerteken kívül magas művészi igényű operaelőadásokon is rendszeresen közreműködik az együttes. A zenekar állandó résztvevője a különböző magyar és nemzetközi fesztiváloknak. Közülük legjelentősebbek: Szombathelyi Tavaszi Fesztivál, Pannon Ősz rendezvényei, Soproni Ünnepi Hetek, Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál. Az együttes kiemelkedő művészi munkáját 1990-ben Bartók Béla - Pásztory Ditta - díjjal jutalmazták - olvasható a zenekar honlapján.
Az ifjúsági filharmónia bérletsorozat a jövő tanévben folytatódik hasonlóan színvonalas hangversenyekkel.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
 Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-28 09:04:08

Jubileumi koncert élménybeszámoló és örömzene jegyében


ajánlott cikk főképe

2018-09-17 06:54:53

Petőfi-délután a városbarát egylet szervezésében


ajánlott cikk főképe

2018-08-28 13:26:32

Piacpróba a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-11-10 13:11:47

Szent Mártonra emlékeztek a katolikus iskolások