Hétfőtől teljes útzár lesz a Jókai utcán


2018-04-13 16:02:54  | cikk: HuHa  | 


Hétfőtől teljes útzár lesz a Jókai utcán főképe
A kivitelező hétfőn teljes szélességében lezárja a Jókai utca Március 15. tér és Zrínyi utca közötti szakaszát - adta hírül ma délelőtt Unger Tamás alpolgármester és Molnár István városfejlesztési osztályvezető a helyszínen. Az első napokban a szegélybontásokat és építéseket végzik, várhatóan csütörtöktől pedig felmarják az aszfaltot.

-A marást követően egy hét múlva aszfaltozzák majd az utcát - közölte Molnár István. A munkálatokhoz teljes útlezárást alkalmaz a kivitelező, kizárólag az ott lakók, a mentők, a tűzoltók és a rendőrség járművei hajthatnak be az érintett szakaszra. A behajtást személyi felügyelet mellett biztosítják.
A teljes útzár a Március 15. tér és a Zrínyi utca között lesz érvényben

-A Jókai utca rekonstrukciójának legkényelmetlenebb időszaka következik - figyelmeztetett Unger Tamás alpolgármester, arra kérve a közlekedőket, hogy kerüljék el a következő hetekben az utcát. A teljes útzár a tömegközlekedést is érinti, például a Református Kollégium oldalában lévő megállót sem lehet majd használni - emelte ki az alpolgármester, hozzátéve - az autóbuszok az Ötödik utcán és a Gyimóti úton haladnak majd.

Az útlezárás idején a kórházba látogatási céllal érkezők sem hajthatnak be a lezárt területre, ők a belváros más parkolóit tudják igénybe venni, de ugyanez vonatkozik a Tarzcy Lajos Általános Iskolára is.
Unger Tamás, Albert Henrietta és Molnár István a lezárás terveit tekintik át

-Már eddig is nagy torlódások alakultak ki az oktatási intézmény környékén reggelente, hétfőtől azonban az iskolát sem lehet megközelíteni autóval, így csak a hátsó bejáratot tudják használni azok, akik gépjárművel viszik gyermekeiket az intézménybe.

Unger Tamás arra is felhívta a figyelmet, a Március 15. tér és a Zrínyi utca között lakók behajthatnak a lezárt szakaszra, de járműveikkel nem állhatnak meg és nem parkolhatnak az utcán, hiszen azzal a munkavégzést akadályozzák, késleltetik, a kivitelező pedig nem vállal felelősséget azért, ha az utcán hagyott járműben a munkavégzés során kár keletkezik.
Készül a csapadékcsatorna a Csóka felöli oldalon

Molnár Istvántól megtudtuk, az elmúlt hetekben a Jókai utca Szalmavári domb és Csóka közötti szakaszán folytatták az építők a csapadékcsatorna építést. Jelenleg a Budai Nagy Antal utcától a városközpont felé vezető szakaszon folyik a csatornaépítés, már ott is félpályás lezárás van érvényben. Elkészült a csapadékvíz elvezető akna is a Szalmavári utcai kereszteződésnél, a beton megkötését követően megnyitják az utcát a forgalom előtt. Mindezekkel párhuzamosan a járdaépítés is zajlik, készülnek az alapok és a szegélyek a páros oldalon. Ezek a munkálatok a jövő héten is folytatódnak, így a Csóka felőli oldalon félpályás lezárás lesz érvényben, a Zrínyi utcától pedig teljes útzárra kell számítani. A kivitelező és a városvezetés azt kéri a közlekedőktől, hogy a munkavégzés biztonsága és a torlódások, balesetveszélyes helyzetek elkerülése érdekében ne használják a Jókai utcát a következő hetekben, gépjárműveikkel az alternatív útvonalakon közlekedjenek. A Március 15. tér és Zrínyi utca közötti teljes útzár a kivitelező tájékoztatása szerint várhatóan két hétig tart.

Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!