Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!- Szakmák Éjszakája Pápán


2018-04-14 18:01:15  | cikk: Babos Petra  | 


Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!- Szakmák Éjszakája Pápán főképe
Harmadik ízben szervezték meg Pápán is Szakmák Éjszakája elnevezésű szórakoztató programot, melyet az ország szakképzési centrumai hirdettek meg. Városunkban több helyszínen várták az érdeklődőket, így többek között Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában és a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolájában.
Berta Ildikó Katalin, a Pápai Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának igazgatója elmondta, a Szakmák Éjszakája az eddigi legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvényük.
-Célunk a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz, hiszen mindannyiunk közös nagy feladata, hogy a szakképzésről kialakított tévhitet szerteoszlassuk. El kell érnünk, hogy amikor egy fiatal a szakképzésről hall, lehetőséget és kihívást lásson benne: lehetőséget egy teljesebb életre és szellemi kihívást, amit az adott szakma jelent. Iskolánkban számos programot kínálunk estére, a logisztikai és szállítmányozási szakmén belül a Békák versenyét a tóparton és az Építsünk rakományt. Az irodai titkár szakmában titkosírás, kódfejtés, öltözési stílusok bemutatása várt a diákokra. A pénzügyi-számviteli szakon pedig Maradj talpon, Elgurult a rézgaras fantázianevű játékos programok vártak az érdeklődőkre az este során - tudtuk meg az igazgatótól. A Közgázban a rendezvényt tűzzsonglőr bemutató színesítette.
Berta Ildikó Katalin hozzátette, a Közgázban végzett diákoknak kiváló az elhelyezkedési aránya, hiszen magas szinten képzik a tanulókat.
Az Acsádyban is számtalan helyszínen kínáltak szórakoztató programot az eseményre látogatóknak.
Mohó László szakmai tagintézményvezető-helyettes elmondta, a Szakmák Éjszakája a pályaorientációs programjaik között az egyik legkiemelkedőbb, ahová a hetedikes diákokat és szüleiket várták elsősorban. Mint mondta, az est során az intézményben lévő 15 szakképesítéshez tartozó játékos feladatokkal várták az érdeklődőket. A programokon 18 és 22 óra között vártak a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Arra törekedtek, hogy a látogatók az intézményeinkben oktatott szakmákba betekintést nyerjenek játékos formában.
A Szakmák Éjszakája rendezvényei idén is beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodhattak az adott intézményekről, a képzésekről, s mindeközben még játszhattak is és jól érezhették magukat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!