Marják az aszfaltot a Jókai utcán


2018-04-19 13:39:05  | cikk: HuHa  | 


Marják az aszfaltot a Jókai utcán főképe
Ma reggel felvonult az aszfaltmaró a Jókai utcára, hogy a Március 15. tér és a Szalmavári domb közötti szakaszon felbontsa az aszfaltot, aminek helyére majd az új útburkolat kerül a Jókai utca rekonstrukciója keretében. A munkálatok teljes útzár mellett folynak és várhatóan szombatig tartanak, addigra mindkét sávot, teljes szélességben felmarják.
Molnár István városfejlesztési osztályvezetőtől megtudtuk, az aszfaltmaró körülbelül 25 cm mélyen bontja fel az utat, de ez változó magasságú felületet eredményez, hiszen az új kopóréteg szintéhez igazítják a marás mélységét. A munkák a páratlan oldali útpálya bontásával kezdődtek, ezután a páros oldalon is eltűnik az aszfalt. A felmart anyagot kamion szállítja el a területről, a nagy gépek miatt a célforgalom is sokszor akadályozott.
Sávosan dolgozik a gép, a marást a páratlan oldali útpályán kezdte

-Az utca többi részén a csapadékcsatorna építés zajlik, ezzel párhuzamosan a páros oldalon már a járdák, parkolók, zöldfelületek szegélyeit is készítik és megkezdte a kivitelező a páratlan oldali járdák felbontását is - közölte az osztályvezető a jelenleg folyó munkálatokról.
A polgármester, az alpolgármester, a városfejlesztési osztály vezetője és munkatársa, valamint a Városfejesztő Társaság vezetője is megtekintette a munkálatok kezdetét

A Jókai utcán teljes útzár van érvényben, hiszen az utca egész területén dolgoznak. Az aszfaltmarás miatt a belvárosi oldal hamarosan alkalmatlanná válik a gépkocsival való közlekedésre, a Zrínyi utcától kifelé tartó szakaszon pedig a kétoldali munkavégzés miatt nagyon nehéz a közlekedés - figyelmeztetett Unger Tamás alpolgármester, aki ismételten azt kérte, gépjárművel ne hajtsanak be a Jókai utcára.
Hamarosan közlekedésre alkalmatlan lesz a Jókai utca belváros felőli szakasza

-A felmart szakaszon olyanná válik az út felülete, ami alkalmatlan a biztonságos közlekedésre, kárt okozhat a járművekben, ezért az útzár érvényben marad és kérjük, ennek betartását! Ugyanakkor a Zrínyi utca és a Budai Nagy Antal utca közötti területen is komoly forgalomkorlátozást igénylő munkálatok folynak, így ennek a szakasznak az elkerülése is javasolt - fogalmazott. Az alpolgármester szólt arról is, hogy a tömegközlekedési járművek sem hajtanak be a Jókai utcára, aki a belvárosból szeretne utazni, az a Március 15. téri autóbusz megállóban szállhat fel a város déli része felé közlekedő helyijáratú buszokra, de a Budai Nagy Antal utcán is van megálló.
Az utca többi részén is folyik a munka

A marási munkát követően a kivitelező előzetes tájékoztatása szerint a jövő hét második felében megkezdik egy új aszfaltréteg behúzását, addig biztosan marad a kizárólag célforgalmú behajtási lehetőség.

Képek:


Címkék: felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-10 18:51:12

Járdafelújítás a Göncöl utcában


ajánlott cikk főképe

2018-09-06 18:01:49

Új járdát kapnak a Hatodik utcaiak


ajánlott cikk főképe

2018-06-22 15:05:31

50 millió forint óvodafejlesztésre


ajánlott cikk főképe

2018-07-18 22:18:17

A Nyolcadik utcában dolgozik a Városfejlesztő Társaság kivitelezői csoportja