Épek és sérültek együtt sportoltak


2018-04-19 17:23:57  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Épek és sérültek együtt sportoltak  főképe
Épek és értelmi fogyatékossággal élő emberek együttműködését tűzte ki célul a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) által indított Egyesített Sport Program, melynek keretében egyesített kézilabda tornának adott otthont a Városi Sportcsarnok.
A házigazda Balla DSE mellett Győr, Budapest és Tordas csapata vett részt a kézilabda bajnokságon, ahol versenyzési és élményszerzési lehetőség biztosítása az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak, a Speciális Olimpia mozgalom és a kézilabda sport népszerűsítése, sport tapasztalat szerzése volt a cél.
- Integráció - foglalta össze egy szóban a torna célját Czoborné Kilián Ildikó kézilabda szakágvezető. - A partnerjátékosok feladata, hogy a sérült játékosokat minél intenzívebb sport élményhez juttassák, segítsék, irányítsák a speciális sportolókat, helyzetbe hozzák őket, megpróbálják minél többször gólhoz segíteni őket. A pályán egyszerre három partnerjátékos és négy SO sportoló lehetett. Az ép sportolók természetesen ügyesebb mozgásúak, jobb térlátással és csapatjáték-képességgel rendelkeznek, mint a speciális sportolók, akik az ilyen integrált versenyeken sokat tudnak fejlődni, ezáltal sikerélményhez is jutnak és a sporton keresztül talán a hétköznapi életben is könnyebben megtalálják a számításaikat. Úgy gondolom, a céloknak maximálisan sikerült megfelelni, nagyon jó volt látni a boldog arcokat és mindenki örömmel vette át a helyezésének megfelelő érmét és oklevelét.

Eredmények:

I. divízió:
1. Balla DSE I., 2. Esély SE (Győr), 3. Hársfa SE (Budapest)

Az első divízióban a gólkirály tíz találattal Kiss István (Balla DSE I.), a legjobb játékos Balázs Ákos (Hársfa SE), a legjobb kapus Kerényi Dániel (Esély SE) lett.

II. divízió:
1. Balla DSE III. lány, 2. Balla DSE II. fiú, 3. Tempo Tordas SE

A második divízióban a gólkirálynői cím a 11 találatot jegyző Hodászi Erzsébethez került (Balla DSE III.), a legjobb kapus címet Zsidainé Szalai Krisztina (Balla DSE III.) vihette haza, míg a legjobb játékosnak a versenybizottság Péter Benedeket látta (Balla DSE II.).

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-13 11:21:39

Utánpótlás foci: Egy győzelem, egy vereség


ajánlott cikk főképe

2018-11-14 11:03:26

Győzelem hazai pályán


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 21:49:19

Pápai légtáncosok sikerei az Eb-n


ajánlott cikk főképe

2018-11-06 18:26:48

Amatőr világbajnoki címet szerzett a pápai erőemelő