Fergeteges hangulatú középiskolás táncház


2018-04-21 20:58:56  | cikk: Babos Petra  | 


Fergeteges hangulatú középiskolás táncház főképe
Jó hangulatú táncházat szervezett első ízben a Pápai Művelődéstörténeti Társaság és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma közösen. A Pápai Művelődéstörténeti Társaság egy népfőiskolai kezdeményezés elindításán dolgozik. Ebben az egyik legfontosabb feladat, hogy a diákokhoz közelebb vigyék a néphagyományokat, melyek közül a néptánc a legkiemelkedőbb.
-Pápán mindig is voltak néptánc-találkozók és táncházak, tehát olyan alkalmak, amelyen részt vehettek az érdeklődők. Mi úgy gondoltuk, egy olyan alkalmat szervezünk, amely elsősorban középiskolásoknak szól, olyanoknak, akik eddig még nem táncoltak. Fontos, hogy fiatalon megtapasztalják, hogy milyen érzés is együtt, társaságban táncolni. Reméljük, a kezdeményezésünk sikeresnek bizonyul, és majd lesz folytatása is - mondta dr. Baloghné Uracs Marianna, Pápai Művelődéstörténeti Társaság elnöke.
A táncokat Kondics Gergely néptáncpedagógus tanította a népes diákseregnek, de a refis tanulók is segítettek az első lépések elsajátításában a kezdőknek.
-1972 óta működnek a táncháznak. Kezdetben csak oktatós táncházak működtek, mert nem tudtak improvizálni az emberek. A mai alkalommal polgári táncokat tanultunk. Ezek könnyebben elsajátíthatóak, de somogyi táncokat is kipróbáltunk az erdélyi táncok mellett.
A táncházban a Rigó zenekar húzta a talpalávalót.
A táncház nagy sikernek örvendett, a fiatalok jól érezték magukat.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-03 21:56:01

Gazdag a kínálat a pápai piacon


ajánlott cikk főképe

2018-09-04 14:04:57

Gólyanapok voltak a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2018-06-20 17:41:59

Gazdag programkínálat az Esterházy-kastélyban a Múzeumok éjszakáján


ajánlott cikk főképe

2018-09-23 19:41:14

Nyílt nap a Magyar Közútnál