Gyertyát gyújtottak a Földért az erkelesek


2018-04-21 21:03:40  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Gyertyát gyújtottak a Földért az erkelesek főképe
A Föld napja világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásunkra - hiszen a mai nap döntése egy másik ember holnapját befolyásolja. A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozott a mozgalomhoz az Énekelj a Földért! felhívással.
A kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet bolygónk megóvására, a környezetvédelemmel kapcsolatos folyamatos tanulás jelentőségére, és hogy felszólaljon a Föld békéjéért a zene egyetemes nyelvén. Bagdi Bellától, az alapítvány elnökétől a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 2017-ben elnyerte az Örökös boldog iskola címet. Így természetesen csatlakoztak a felkéréshez.
Kindertné Surányi Lívia tanító elmondta, nagy örömmel tettek eleget a felkérésnek azért is, mert ÖKO iskola címmel is büszkélkedhetnek. Ez a rang pedig kötelezi őket a környezettudatos magatartásra.
-Április 20-án három osztállyal, a 4. a, 4. z, 1. a tanulóival bekapcsolódtunk az élő közvetítésbe. Bagdi Bella saját számát, a Gyújts egy gyertyát a Földért! címűt Kovásznán énekelte az ottani iskolásokkal. Mi is bekapcsolódtunk ebbe. Felemelő érzés volt, mikor felcsendült a refrén a közel 100 gyerek ajkán iskolánk aulájában. Videofelvétel is készült róla, melyet feltöltöttünk a Boldogságóra honlapjára. A zene egy csodálatos eszköz, hogy felhívja a figyelmet az emberi társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére. Valamint arra, hogy megtaláljuk azt az utat, amely egy szebb jövőbe vezet bennünket - tájékoztatta hírportálunkat Kindertné Surányi Lívia.


Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!