Gyurátz-nap | Pápa Ma

Gyurátz-nap


2018-04-22 22:46:55  | cikk: ha  | 
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola névadója születésére emlékezve minden évben programokban gazdag, változatos tevékenységekkel tűzdelt iskolanapot szervez. Az áhítattal induló Gyurátz-napon rendszerint kulturális, egyházi és sportprogramok várják a diákközösséget. Az előző években kirándultak a gyerekek, volt, hogy a Malom-tó volt az úticél, volt, hogy Marcalgergelyi. Idén az iskolában szerveztek változatos programokat a tanulóknak.

Az osztályok a nap mottójához készítettek plakátot, tablót

A szombati rendezvény - s egyben az egész tanév - mottója az egyik boldogmondás: "Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent". Ehhez kapcsoódtak a tevékenységek. A nap áhítattal indult, majd kézműves foglalkozásokon vettek részt a tanulók. A boldogmondáshoz kapcsolódóan készítettek dekorációt, tablót az osztályok. Ezt követően a felső tagozatosok ellátogattak a város egy-egy ismert helyszínére, ahol bepillanthattak a kulisszák mögé. Jártak a Pápa Városi Televízióban, a moziban, a Nagytemplomban, a Várkertfürdőben. Az alsó tagozatosok ez idő alatt játékos feladatokban vehettek részt. Volt ügyességi verseny, puzzle, öko-teke, de énekeltek is, és az iskolához kötődő feladatokat kaptak, például meg kellett számolniuk a lépcsőket.

A városi televízióban is jártak a gyurátzosok

A vasárnapi Gyurátz-ünnepen az első osztályosok ünnepélyes keretek közt megkapták a Gyurátz-jelvényeket, átadták a Brader-díjat, melyet minden tanévben az a diák vehet át, aki kimagasló tanulmányi eredménye mellett a közösségi munkában is részt vesz, illetve a versenyeken jó szereplésével öregbíti az iskola hírnevét. Ezt a díjat ezúttal Brenner Boglárkának ítélték oda. Az ünnepi istentisztelet keretében megkoszorúzták Gyurátz Ferenc püspök szobrát is.

Képek:


Címkék: evangélikus
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet

2018-05-26 07:07:26

"A jó bor felvidítja az ember szívét..."


2018-04-24 23:14:16

50 millió közösségfejlesztésre


2018-06-17 09:04:30

Beiktatták Polgárdi Sándor esperest


2018-04-22 22:46:55

Gyurátz-nap