Deviáns viselkedés és drog – e két témában tanácskoztak


2010-05-13 15:35:16  | cikk: mo  | 


Szakmai tanácskozást tartott ma délután a Pápai Többcélú Kistérségi Társulás Igazgatói és Ifjúságvédelmi Munkaközössége valamint Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata. A szolgálat megbízott szakmai vezetője Gulyásné Barcza Judit kérdésünkre elmondta, a társulás ellátási területén – 44 településen – számos iskola működik, minden intézménnyel szoros kapcsolatban állnak. A mai rendezvény célja, hogy az oktatási intézményeknek rendszeres drogprevenciós előadásokat tartsanak, hiszen a pedagógusoknak, az ifjúságvédelmi szakembereknek és a családsegítő munkatársainak közös felelősségük, hogy együttműködve próbálják megelőzni a problémákat – fogalmazott Gulyásné Barcza Judit.
Az alkalomra a veszprémi Alkohol és Drogsegély Ambulancia munkatársait, Fábián Amáliát és Szekeres Zsuzsannát hívták meg, hogy a témában gyakorlati szakemberek számoljanak be tapasztalataikról.
A rendezvényen előtérbe került a deviáns iskolai viselkedés problematikája is. Gulyásné Barcza Judit ezzel kapcsolatban az iskolai hiányzások magas számát emelte ki. A jelenség nemcsak a középiskolákra, hanem az általános iskolákra is jellemző. Hozzátette, hogy a probléma azért aggasztó, mivel nemcsak egy adott időszakra vonatkozik, hanem a pedagógusok egész éves munkáját végigkíséri. A megjelentek e két témában keresték a megoldási és együttműködési lehetőségeket, válaszokat a felvetett problémákra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:24:20

Hogy kerül a ló a Kék Adventbe?


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 20:51:43

Madársuli az Erkelben


ajánlott cikk főképe

2019-09-28 14:11:32

Évadzáró kempingtalálkozó Pápán


ajánlott cikk főképe

2019-12-01 22:33:17

Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján