50 százalékos készültségi fokon áll a véradó felújítása


2018-04-25 23:11:46  | cikk: HuHa  | 


50 százalékos készültségi fokon áll a véradó felújítása főképe
Belső bontásokkal, új válaszfalak megépítésével és gépészeti alapszerelésekkel kezdte a munkát a véradó épületének felújítását végző kivitelező, most pedig már a nyílászárók cseréje, a lift építése és a tető szigetelése zajlik - derült ki a mai bejáráson, melyen az építő cég vezetője arról adott tájékoztatást, hogy a felújítás közel 50 százalékos készültségi fokon áll.
Az épületbelsőben is sokat haladt előre a beruházás

A véradónak egykor helyet adó, 1969-ben épült épület felújítására és új funkcióval való megtöltésére az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program vonatkozó pályázati kiírásán 150 millió forintot nyert el. Az épületben kívánja elhelyezni a város az Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Otthonát és a Család és Gyermekjóléti Központot.
Az új funkcióknak megfelelően alakították ki a helyiségeket

Nagy Szabolcs, a kivitelező cég vezetője ismertette, február elsején vették át a munkaterületet, a bontások után megépítették az új funkciókhoz igazodó belső válaszfalakat, kiépítették a víz és csatornarendszert az épületen belül.
-Jelenleg a tető szigetelését végezzük és az új nyílászárókat építjük be. Mindemellett a lift aknáját ássuk ki ezekben a napokban, ezt a munkát régészek felügyelik.
Belső festések, burkolások, szerelvényezések és az épület csinosítása - sorolta a még hátralévő feladatokat az ügyvezető. A kivitelezési szerződés szerint november végéig kell átadnia a munkaterületet az építőnek, de a beruházás olyan ütemben halad, hogy már a nyár végére elkészülhet az épület.
Lift is épül, ennek az aknáját ássák ki most

Áldozó Tamás polgármester a bejáráson emlékeztetett, a TOP-os projektek közül ez a második, melynek kivitelezésével előre haladtak. Az épületből szociális létesítmény lesz, ami hangsúlyozottan fontos az önkormányzat számára.
-A támogatási szerződés szerint 2019 márciusára kell átadni az épületet, de mivel sikerült gyorsan lebonyolítani a közbeszerzési eljárást és szerződést kötni a kivitelezővel, így minden remény meg van arra, hogy kora ősszel átadható lesz az épület - erősítette meg a kivitelező szavait a polgármester. Hozzátette, további egyeztetéseket kívánnak folytatni a majdan itt helyet kapó ellátottak családjaival, szeretnék megmutatni, milyen környezetbe kerülnek a jelenleg a Kóterba járó fiatalok.
-Szeretnénk, ha ők is úgy élnék meg ezt a beruházást, mint mi: hogy egy sokat érdemlő közösség gazdagodása lesz.
A kivitelező cég vezetője adott tájékoztatást a beruházásról

A városvezető arról is szólt, az épület környezetét is rendezni kívánja az önkormányzat, ehhez a kiegészítő beruházáshoz hitelt kíván felvenni a város. Az épület körüli terület kialakítása így lehet, hogy csak az átadást követően valósul meg, de a Fogyatékosok Nappali Intézményének és a Család és Gyermekjóléti Központnak a működését ez nem fogja zavarni.

Képek:


Címkék: TOP | felújítás
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-12-27 18:31:22

Járdafelújítás Borsosgyőrön


ajánlott cikk főképe

2018-10-17 14:55:05

A páratlan oldali járda is megújul a Teleki utcában


ajánlott cikk főképe

2018-09-16 18:05:19

A Korvin utca lesz a hatodik


ajánlott cikk főképe

2018-09-05 15:31:34

Pályázati pénzből újul meg a könyvtár egyik épülete