A Mária Rádió helyi munkatársai a KÉSZ-ben


2018-04-26 18:24:04  | cikk: Babos Petra  | 


A Mária Rádió helyi munkatársai a KÉSZ-ben főképe
A Mária Rádió pápai stúdiója volt a vendége a Keresztény Értelmiségiek pápai csoportjának aktuális összejövetelén, Szól a rádió címmel. A levéltár nagytermében lezajlott beszélgetésen Salgó Ferenc kanonok-plébános a rádióadó helyi indulásáról beszélt az egybegyűlteknek, majd a pápai stúdió oszlopos tagjai, önkéntesei néhány szóban bemutatták munkájukat.
Nyéki Tamás elmondta, ő a kezdetektől, 2011. november óta önkénteskedik a rádió pápai stúdiójánál. A fiatalember a napi adás összeszerkesztéséért felel, vagyis az önkéntes kollégái elkészítik a felvételeket, s Tamás az, aki véglegesíti az adást.
-Szentmisét is közvetítek, rögzítek. Amikor elindult a pápai rádió az országos Mária Rádióban, több napon keresztül Pápáról közvetítettük a szentmisét. Ebben is oszlopos tag vagyok, amit nagyon szeretek, hiszen szívügyem, hogy ne csak Pápáról, hanem a környező településekről is közvetítsünk misét, jártunk már Pápadereskén, Vaszaron, Marcaltőn, Pápakovácsiban is, elsősorban a búcsúi szentmiséket közvetíteni - mesélte Nyéki Tamás, majd hozzátette, az egyik legmeghatározóbb élménye egy győri búcsúi közvetítés volt, amikor a Szent Jobb mellől közvetíthetett.
Salgó Ferenc elmondta, Szabó Tamás, a Mária Rádió országos elnöke kérte fel, hogy segítse a pápai stúdió elindulását, és az itteni munka összehangolását.
-2011-ben kaptuk a felkérést, hogy Pápán is indítsunk Mária Rádiót. Nagy öröm volt ez számunkra, hiszen ez egy ajándék. A pápai stúdió minden nap 16 órától 20 óráig saját készítésű műsort sugároz. Híradók vagy különféle riportok is hallhatóak a rádió FM 90,8 MHz-es frekvenciáján, illetve internetes honlapján - emelte ki Salgó Ferenc.
-Az én feladatom, hogy az önkénteseket összefogjam, illetve, hogy szentmise közvetítés legyen. Az idősek, betegek nagyon szívesen hallgatnak minket, nekik ez nagy áldás, erő. Örülök, hogy ilyen lelkes önkéntesekkel tudunk dolgozni - mondta az atya, aki hozzáfűzte, nagy öröm számukra minden bemutatkozási lehetőség, hiszen sokan nem ismerik az önkénteseiket arcról, s ez egy jó alkalom erre. Remélik, még sokan csatlakoznak hozzájuk önkéntesnek, hallgatónak.
A Mária Rádió helyi stúdiója továbbra is várja az önkénteseket, műsorosként, technikusként, vágóként is és az újság futárjaként is.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-01-24 19:35:23

Elköszöntek Gangler Lászlótól a Honvéd Bajtársi Klubban


ajánlott cikk főképe

2018-12-05 21:45:19

Szombaton Kék Advent


ajánlott cikk főképe

2019-02-18 15:55:19

Jubileumi mackókiállítás a Pegazusban


ajánlott cikk főképe

2018-10-02 15:59:06

Elbontották a piacot


PÁPA időjárás