Tavaszi zsongás - a JMSZK Kamarazenekarának koncertje


2018-04-26 21:29:14  | cikk: ha  | 


Tavaszi zsongás - a JMSZK Kamarazenekarának koncertje főképe

Igazi tavaszi időben, hamisítatlan tavaszi dallamokkal várta hűséges közönségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara a Huszár Közösségi Házban. A zenekarnak ebben az évadban ez volt a második hangversenye, a karácsonyi fellépést ez a műsor követte, Tavaszi zsongás címmel.

Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy a repertoárba igyekeztek könnyed, de érdekes muzsikákat választani. MIndjárt a kezdő darab is kuriózum volt, hisz a zeneszerző pápai származású: Horusitzky Zoltán 1903-ban született Pápán, Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész volt. A kamarazenekar Ungaresca című feldolgozását játszotta el. Nagy tapsot kaptak a Veszprém vármegyei nóták, aztán Dvorák Humoreszkje és Debussy A kis néger című darabja is.


A kamarazenekarnak nagyon sok szovjet és orosz kottája van, mesélte a karnagy, aki ezeket most átlapozgatta és felvett a repertoárba két művet. Kampanyec Sportinduló-ja feszes ritmusú előadásmódot kívánt, Dunajevszkij Keringő-je lágyabb dallam volt. Dunajevszkij a könnyű műfaj legnépszerűbb szovjet képviselője volt. Dalait, operettjeit külföldön is rendszeresen műsoron tartják, sok melódiája vált slágerré. A koncertet Schröder Eine kleine lachmusic című művével zárták.

A JMSZK kamarazenekara június 8-án tartja évadzáró koncertjét, melyen zeneiskolás növendékek is fellépnek majd és előadják a pápai származású kortárs szerző, Baráz Ádám egy művét is.

Képek:


Címkék: koncert
Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-08-18 22:31:36

Jó hangulatú jazz est a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-06-10 22:58:15

Világkörüli úttal köszöntötték a nyarat


ajánlott cikk főképe

2018-04-26 21:29:14

Tavaszi zsongás - a JMSZK Kamarazenekarának koncertje


ajánlott cikk főképe

2018-05-13 22:55:16

Az orgona lordjai a református ótemplomban