Dr. Kovács Zoltán átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét


2018-04-28 01:37:07  | cikk: HuHa  | 


Dr. Kovács Zoltán átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét főképe
Pénteken délután ünnepélyes keretek között a Városházán vette át megbízólevelét dr. Kovács Zoltán, a Veszprém megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerület régi-új országgyűlési képviselője. A politikus 6. alkalommal nyerte el a választópolgárok bizalmát, s került be az Országgyűlésbe.
Dr. Kovács Zoltán családtagjaival

A ceremónián dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket és gratulált a képviselőnek. Úgy fogalmazott, hosszú és nehéz hónapokon vagyunk túl, de a választási kampánynak - a győztesnek - az a jó tulajdonsága megvan, hogy amikor az eredmény ismertté válik, visszatekintve minden sokkal szebbnek és könnyebbnek látszik.
-Nekünk ez most megadatott, és köszönjük azoknak a választópolgároknak, akik dr. Kovács Zoltánra szavaztak és köszönjük minden választópolgárnak, hogy részt vett a választásokon.
Hozzátette, a választási eljárásban a polgármesternek sok szerepe nincs, hiszen feladata mindössze annyi volt, hogy az esküt kivegye a választási bizottság és a szavazatszámláló bizottság tagjaitól, azt viszont látta, hogy a választási bizottság tagjainak mennyi dolga volt, tudta, hogy példaszerűen végezték munkájukat és ezért külön köszönetet mondott.
Áldozó Tamás polgármester gratulált a képviselőnek

Az ünnepségen a Pápa Városi Televízió archív anyagaiból készített összeállítással idézték fel az előző országgyűlési választások eredményét, melyeknek szintén dr. Kovács Zoltán volt a győztese, majd dr. Somogyi Natália, a választókerület választási bizottságának elnöke ismertette a hivatalos eredményt. Emlékeztetett, 16 országgyűlési egyéni képviselőjelöltet vett nyilvántartásba a Választási Bizottság, közülük ketten - Mészáros Róbert (Haladó Magyarországért Párt) és Kohn Péter (Sportos és Egészséges Magyarországért Párt) - jelöltje lemondott, így 14 jelöltre szavazhattak április 8-án a választópolgárok.
A választókerületben 70 379 szavazásra jogosult közül 49 433 fő adta le szavazatát, ami a választópolgárok 70,24 százalékát jelenti, az érvényes szavazatok száma 48 948 volt. A bizottság elnöke részletesen ismertette az egyes jelöltekre leadott szavazatok számát és százalékos arányát. Eszerint dr. Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltjére 28 557 választópolgár szavazott, ez az érvényes szavazatok 58,34 százalékát teszi ki.
Dr. Somogyi Natália ismertette azt is, hogy a szavazást követően 7 kifogás érkezett a szavazatszámláló bizottságok tevékenységével kapcsolatban, az eredmény megállapítása előtt 4 fellebbezést nyújtottak be. Az OEVB döntései ellen 1 fellebbezéssel éltek, melyet a Nemzeti Választási Bizottság elutasított. A választási bizottság április 14-én állapította meg a választás eredményét, ezzel a határozattal szemben 2 fellebbezést nyújtottak be, melyekről a Nemzeti Választási Bizottság április 19-én döntött, helyben hagyva az egyéni választókerületi választási bizottság határozatát. Az egyik határozattal szemben bírósági felülvizsgálati kérelmet is benyújtottak, ezt a Kúria április 25-én született döntésében bírálta el, alaptalannak találva a kérelmet.
-A választás eredménye a fenti eljárás eredményeként a Kúria döntésének kihirdetése napján, 2018. április 25-én vált jogerőssé. Mindezek alapján megállapítható, hogy a Veszprém megyei 04. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületben a választás érvényes és eredményes volt, az országgyűlési egyéni képviselő dr. Kovács Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje lett - jelentette ki a választási bizottság elnöke, majd átadta a megbízólevelet a képviselőnek, gratulált a sikeréhez és jó munkát kívánt képviselői tevékenységéhez.
Dr. Somogyi Natália, a választókerület választási bizottságának elnöke adta át a képviselői megbízólevelet

Dr. Kovács Zoltán köszönetet mondott a szavazópolgároknak, a rá szavazóknak, a kampányát segítő többszáz aktivistának, családjának és a választás lebonyolításában résztevőknek. Köszöntőjében az ismertetett eredmények alapján megjegyezte, ez egy különleges választás volt: ennyien még nem mentek el szavazni, ennyi jelölt sem volt még soha, és soha nem érkezett még ennyi kifogás, fellebbezés a választások eredményével kapcsolatban. Mint mondta, a kétharmados Fidesz-KDNP győzelem ellenére sem tudta az ellenzék elegánsan elviselni a vereséget.
-A sikernek csak rövid ideig lehet örülni, hiszen az ünneplés után újra kezdődik a munka. Ebből a szempontból is különleges ez a választás, hiszen újra kétharmados többsége van a Fidesz-KDNP-nek, ez nagyon komoly társadalmi felhatalmazást jelent. Szeretném folytatni azt a munkát, amit öt ciklussal ezelőtt megkezdtem. Azokból jó néhány tennivalót elvégeztünk, de jöttek új feladatok, amit el kell végezni. Szeretnék ennek a bizalomnak megfelelni, és az előttünk álló munkát sikeresen elvégezni.
Dr. Kovács Zoltán 1998 óta dolgozik országgyűlési képviselőként

A pezsgős koccintás után dr. Kovács Zoltánt - aki az összes ellenzéki jelöltre leadott szavazatnál egyedül több szavazatot kapott és második legjobb eredményét hozta - arról kérdeztük, milyen érzés hatodik alkalommal megnyerni az országgyűlési választásokat. A politikus megerősítette korábbi szavait, miszerint nyugodt lelkiismerettel ment el szavazni és nyugodt lelkiismerttel állt a választópolgárok elé, hiszen végigdolgozta az elmúlt négy évet, és örül, hogy a választópolgárok ezt a munkát elismerték.
-Hat polgármester választáson és hat országgyűlési választáson vagyok túl és köszönettel tartozom a választóknak, hogy mindig bizalmat szavaztak nekem. Most is rendkívül imponáló eredmény született és szeretném is megszolgálni ezt a bizalmat.
Megemlítette, választókerülete az ország hetedik legnagyobb választókerülete 87 településsel, ahol a következő négy évben is nagyon sok feladatot kell elvégezni. A jövővel kapcsolatosan arról beszélt, fontos, hogy folytassák a megkezdett munkát és a vidék megtartó erejét erősítsék.
-A gazdasági fejlődést fenn kell tartani, sőt növelni kell. Meg kell tartani a családtámogatási rendszer értékeit és tovább kell fejleszteni azt, hogy minél több gyermek szülessen, és a demográfiai nehézségeket ne migrációval kelljen megoldani. A választókerületemben sok kistelepülés van, igyekszem nekik segíteni, hiszen önerőből nehéz a lakosságmegtartó erőt növelni, a három város -Pápa, Zirc és Devecser - jó elképzeléseit pedig támogatom a további fejlődés érdekében - fogalmazta meg dr. Kovács Zoltán.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-10-05 22:21:19

Batthyány Lajosra emlékeztek a városbarátok


ajánlott cikk főképe

2018-10-18 18:50:23

A „Spórolás mesterei” a Közgázban versenyeztek


ajánlott cikk főképe

2018-08-18 22:31:36

Jó hangulatú jazz est a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2018-08-29 20:32:13

Búcsúztassuk zenével a nyarat!