Carpathian Couriers Race: Bukás az utolsó kilométeren


2018-04-28 17:30:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Carpathian Couriers Race: Bukás az utolsó kilométeren főképe
Ahogy arról korábban hírt adtunk, városunk idén is bekapcsolódott a Carpathian Couriers Race elnevezésű, Európa egyik legrangosabb U23-as többnapos országúti versenyébe. Április 28-án, szombaton Veszprém és Pápa között egy 150 kilométeres szakasszal rajtolt el a viadal, a penzum a Veszprém - Nagyvázsony - Pula -Öcs - Nyirád - Tapolca - Kapolcs - Pula - Öcs - Nyirád - Devecser - Noszlop - Pápakovácsi - Pápa útvonalon haladt kétszer is érintve a pulai emelkedőt. A viszonylag erős mezőnyben a magyar színeket a Kontent-DKSI, a Kőbánya Cycling Team és a Pannon Cycling Team sorai képviselik - számol be a velo.hu.
A veszprémi rajtot követő számos kisebb akció ellenére nem nagyon tudott életképes szökés kialakulni, mintegy 90 kilométer megtétele szükségeltetett ahhoz, hogy egy ötfős sor ellépjen. Ezt a csoportot kezdte üldözni nem sokkal később egy többnyire lengyel kerekesekből álló második sor, akik minimális előnnyel léptek el a főmezőnytől. A pulai emelkedő második teljesítésekkor megbomlott az egység az elől tempózó ötös között Bax, Sinschek és Steinbusch hármasa lépett meg, akik végül szűk fél perc előnnyel haza is értek. A hajrát Joep Steinbusch (Wielerploeg Groot Amsterdam) nyerte, Nils Sinschek (LottoNL-Jumbo DJR) és Sjoerd Bax (Delta Cycling Rotterdam) előtt. Közben mögöttük összezárt a mezőny, az utolsó 400 méteren történt egy nagyobb bukás is, amibe sajnos a magyarok közül Móricz Dániel (Kőbánya Cycling Team) és Szarka Gergely (Kontent-DKSI) is belekeveredett, akik szerencsére kisebb sérülésekkel megúszták az esetet. Legjobb magyarként Dina Márton (Pannon Cycling Team) a tizenötödik helyen zárt.  
- Nem az első napon dől el ez a verseny, így egy óvatosabb taktikát választottunk az első szakaszra, örülök, hogy a versenyzőim megúszták az utolsó bal kanyar utáni bukást - nyilatkozta Szabó Ádám, a Pannon Cycling Team sportigazgatója. - Összességében ez is volt az elsődleges cél, hogy mindenki épségben célba érkezzen, a későbbiekben szeretnénk összetettben a lehető legelőkelőbb helyen zárni, egy szakaszgyőzelem pedig pont lenne az i-re. A szakasz nem volt különösebben megterhelő, jó időben, a szél adta lehetőségeket kihasználva kevés erőből gyorsan lehetett menni, elégedett vagyok.
A verseny két félszakasszal folytatódik, előbb a szlovák Trstena és a lengyel Jablonka között 72,4 kilométer, majd Lengyelországban Jablonka és Oswiecim között 106 kilométer várja a részvevőket.

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-07-08 14:31:06

Kosárlabda: A leköszönő edző folytatta volna a munkát


ajánlott cikk főképe

2018-06-16 15:31:05

Hét sportágban vetélkedtek


ajánlott cikk főképe

2018-08-03 10:59:30

Országos bajnokságokkal zárult a nyári úszóidény


ajánlott cikk főképe

2018-07-05 13:24:21

Sportnapközis tábor