Élménybeszámoló Dunaszerdahelyről


2018-05-03 10:50:32  | cikk:  | 


Élménybeszámoló Dunaszerdahelyről főképe
2018 április 9-12 között a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképzőjének 18 tanulója Dunaszerdahelyi kiránduláson vett részt, amellyel a Határtalanul program keretében az ottani Építészeti szakközépiskolások látogatását viszonoztuk.

A program célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a magyarországi fiatalokat a határon túli magyarokhoz.

Dunaszerdahely valamivel kisebb település, mint Pápa, 11 középiskolával. Ezek közül az Építészeti szakközépiskola az egyetlen iskola, ahol magyar nyelven tanítanak.

A kedves fogadtatás után Dunaszerdahely jellegzetes épületeivel ismerkedtünk, köztük a DAC stadionnal, mely a magyarság szimbólumává vált az utóbbi időben. Másnap a bősi vízerőműnél és vízlépcsőnél tettünk látogatást és gyarapodtunk nagyszerű élményekkel. Harmadik nap a magyar történelemhez kapcsolódó emlékhelyeket kerestünk fel Pozsonyban, és felgyalogoltunk a dévényi vár kilátójához. Nem csak kirándulásból állt a programunk, a pályázati kiírásnak megfelelően közös projektet is hajtottunk végre: mindkét iskola falára felkerült a partner város kulturális látképe, az adott város színeivel.

Természetesen vendéglátóink mindenhova elkísértek minket. Sok érdekes információt kaptunk tőlük. Esténként a kollégium lakóival ismerkedtük és közösen sportoltunk.

A program számunkra sok hasznos információval bírt. Érdekes volt megismerkedni az ottani magyarok helyzetével, nehézségeivel. Rengeteg élménnyel gyarapodtunk, új barátságok kötődtek.

Mesterházy Levente 10X.
Istenes Adrián 12X.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet

Nem szeretem a rózsaszínt. A meleget sem.
Pedig kánikula lesz. De csapatnak márpedig lenni kell! Akkor gyerünk!
Kés, deszka, kanál, fűszerek. Terítő, virág. Virág? Hm.
Pisti jön és elfuvaroz. Fát hasogat, tüzet gyújt, bográcsot állít. Kincs a segítsége.
A padtársak: kolléga...

2019-07-23 16:28:39

Egy főzőverseny margójára


PÁPA időjárás