A pillanat megragadásának művészete


2018-05-08 19:55:51  | cikk: pi-pa  | 


A pillanat megragadásának művészete főképe
Nálam a fókusz, nálad a szem címmel nyílt meg hétfőn délután László Ákos második önálló fotókiállítása a Jókai Mór Városi Könyvtárban. A város és a természet szépségeit bemutató tárlatot Csuti László, a Türr István Gimnázium tanára nyitotta meg, a közönség figyelmébe ajánlva László Ákost és a kiállításon bemutatott alkotásokat.
Mint mondta, egy műalkotás célja, létrejöttének oka, hogy az ember szeretné kifejezni saját magát, gondolatait, azt, hogy mire képes, hogy mi inden lakik benne. A fotózás lényege, célja a pillanat megragadása, ugyanakkor a pillanat időtlenné tágítása is. A műalkotás akkor kezd el élni, amikor van befogadó, aki értelmezi és akire hat. Az itt látható képek is műalkotások, ám addig nem kezdenek el élni, amíg mi, befogadók nem járunk körbe, nem nézzük meg őket és nem kerülünk velük valamilyen kapcsolatba - mondta Csuti László, aki a megnyitó végén László Ákos kérésére gitározott és énekelt is.
A tárlat május 31-ig látogatható.    
 
 

Képek:

Írásaink és fényképeink a forrás pontos megjelölésével (papa-ma.hu) szabadon átvehetők!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!
Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2018-09-04 14:04:57

Gólyanapok voltak a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2018-09-25 21:32:53

„Diákkatonák” versenye


ajánlott cikk főképe

2018-07-06 19:39:49

Pápára érkezett az Evangélikus képeskönyv


ajánlott cikk főképe

2018-06-24 21:59:55

Samu és a többi ló, bélyeg, zene, hagymásbab